amelia1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Składniki: 2.5 szklanki mąki 3 jajka 1.5 szklanki kefiru(może być jogurt naturalny lub zsiadłe mleko) 4 banany łyżka miodu jak ktoś lubi orzechy to można zmielonymi posypać placuszki po usmarzeniu lub dodać troszkę do ciasta oliwa do smażenia cukier puder Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać rozkłucone jajka, kefir, miód i dokładnie wymieszać, można mikserem. Ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki. Banany umyć, obrać pokroić w plastry średniej grubości, dodać do ciasta, wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać olej, usmażyć racuszki na złoto, zdjąć z patelni, osączyć na bibułce, posypać pudrem. Smaczego Placuszki są bardzo dobre, polecam. Zamiast bananów można urzyć innych owoców. Amelia Cytuj
amelia1 Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Jeszcze dodam, ja nie posypywałam pudrem, polałam cieniutką strużką miody, do tego ciepłe mleczko, pycha, niestety tak szybko znikneły, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia, ale obiecuję, że następnym razem dodam. Pozdrawiam Amelia Cytuj
wiola344 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 :cry: Bardzo ciewawy przepis ,podobnie robi się z jabłkami ale bez miodu, no i trzeba będzie spróbować :razz: :razz: haha zdięcia trzeba robić szybciej niż zjadac :razz: :cry: Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ja bananowe racuszki robię z dodatkiem drożdży, polecam są bardzo smaczne. Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ja też robię z drożdżami ale te muszę sprubować napewno są bardzo dobre. Cytuj
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Amelio! :cry: milo cie znowu spotkac na forum bo dawno nie pislas? Mam pytanko czy te racuszki nie beda nasiakniete tluszczem?Bo mam ochote zrobic.Pozdrawiam :cry: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
amelia1 Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Witajcie Kochani!!! Tak to prawda mamuś, przepis podobny troszkę do tych z jabłkami, ale nie ten sam smak :razz: , a zdjęcia, no cóż często się zdarza, że zrobię coś nowego i tak nam posmakuje, a zwłaszcza Wojtkowi, że na talerzu nim się obrucisz już nic nie ma :cry: , chyba będę musiała najpierw zrobić zdjęcie a dopiero później nałożyć na talerz :cry: , może mi się uda z moim łasuszkiem Ineczko, Iwonko z drożdżami jeszcze nie robiłam, ale napewno spróbuję, muszą być bardzo dobre. Jolu nie będą, ja je wykładałam na bibułkę, tzn ten ręcznik papierowy, a do smażenia też nie dawałam dużo tłuszczu, polecam Ci je, naprawdę są dobre. Tak, długo nie pisałam, spowodowane jest to moją pracą w hotelu, przy turystach jest ogrom pracy, no i utrzymanie hotelu też dużo zajmuje, dziękuję za pamięć Jolu. Pozdrawiam Wszystkich i buziaki Amelia Cytuj
wiola344 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 :grin: Witaj córuniu zrobiłam te twoje pyszne racuszki i naprawde są pyszne ale naszczęście udało mi się zrobić zdięcia ale mało brakowało i tez by znane były tylko z nazwy, pierwsze zdięcia są z samymi bananami a drugie bananowo-truskawkowe ,bardzo dobre polecam wszystkim kto ich jeszcze nie robił i nie tylko :lol: Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Wlasnie dzis zrobilam racuszki sa przepyszne i nie potrzebnie sie obawialam ,ze nasiakna tluszczem i sa bardzo syte.Brawo Amelio! :wink: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi