Angelaa Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 witam, chcialabym wiedziec jak przygotowac ziemniaki do odgrzania w mikrofalowce aby nie byly po odgrzaniu ani suche ani zlepione. bardzo prosze o porady. pozdrawiam wszystkich:) Cytuj
zuziorek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ziemniaki najlepiej odgrzać w naczyniu z przykryka. Przynam szczerze, że mi odgrzewane ziemniaki z mikrofali nie smakują. Cytuj
Qozak Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 bleeee, nie ma chyba nic gorszego niż ziemniaki odgrzewane w mikrofali :cry:??: Cytuj
Nika1990 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ja odgrzewam normlanie na talerzu, moc ustawiam na ok 460, a czas na dwie minuty i nie czuję żadnej różnicy porównując te odgrzewane ze świeżo-ugotowanymi... Tylko trzeba pamiętać, by sosem polać je dopiero po odgrzaniu, bo w przeciwnym wypadku zrobi się taka jakby "skorupka" Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ja wam podam dobrą radę jak ja robię jeżeli jeden z członków rodziny przychodzi później do domu. Ziemniaków nie odlewam, tylko dla nas wyjmuję łyżka cedzakową na talerz i one odparowują. Pozostałe zostawiam w wodzie i później je zagotowuję i odlewam. Naprawdę to jest dobry sposób. Podałam i wiem że to nie dotyczy mikrofalówki, mam ją ale nie odgrzewam w niej. Cytuj
Grzegorz Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Wymieszać przed włożeniem do mikrofali jakimś tłuszczem np. masłem , margaryną smalcem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi