aga0113 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Krem do ciasta PYSIOW-BUDYNIOWY Budyń DELECTY na 3/4 litra waniliowy lub śmietankowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu używając zamiast mleka soku PYSIO. Lekko ostudzonym smarowac ciasta. Smaków jest duzo więc można zrobić dużo kolorowych kremów. Ja użyłam tego kremu na Pysiu zielonym i zrobilam leniwą kremówkę. Na blaszce ułożyłam herbatniki na to lekko ostudzony krem zielony i na to znowu herbatniki. PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przepis mam od kuzynki przeklada nim biszkopty uzywając kilka kolorów kremów. Ile forumowiczów tyle można zrobić słodkości z tego . :cry: :razz: :razz: :razz: :cry: Cytuj
kofik Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Czekam na Wasze opinie, może ktoś sie odważy, bo to dla mnie bardzo dziwny sposób, ale nie twierdze, ze nie jest smaczny...Dajcie znać... Cytuj
iwona30 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Ja robię taki placek jest na forum pod nazwą Kubuś jest super. Cytuj
aga0113 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nie ma sie co bać :cry: . Eksperyment zaczełam z siostrą na krakresach tak na wszelki wypadek. Potem jak zaczełyśmy próbować zjadłyśmy prawie caly. Ciasteczko było takie winne a użyłam soku zielonego. Teraz mam zamiar spróbować na biszopcie. To jest placek Kubuś co pisała iwona30 nie trafiłam na niego wcześniej. Szukałam czegoś pod nazwą Pysio . https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...42&hl=kubus Pisałam o Pysiu bo jest gęściejszy jak Kubuś i lepszy przez to budyń. Pozdrawiam gorąco! :cry: Cytuj
aga0113 Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 ZA radą Iny zamieszczam zdjęcia tortu który wykonałam i przełozyłam PYSIOWYM KREMEM. Może kogoś skusi :) ;) :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Ja się zainteresowałam bo ten krem dwukolorowy tak pięknie wygląda i napewno jest smaczny. Koniecznie trzeba wypróbować. Pozdrawiam Cytuj
henekg1 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Krem gotowany na soku Pysio jest naprawdę dobry.Placek kubuś już wypróbowałam i bardzo nam smakował.Koleżanka po spróbowaniu od razu chciała odemnie przepis.Zyczę udanego eksperymentowania z kolorami. Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Agatko krem jest bardzo smaczny i orzeźwiajacy, dziękuję za przepis i wystawiam ocenę 5. Gotując budyń nie dodawałam cukru. Pozdrawiam Cytuj
aga0113 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Halinko bardzo :-D :-D :-D ale to bardzo dziekuje za 5 i za to że odwazyłas sie wypróbować krem. :D Ciasto Twoje jest kolorowe i samo chce się jesć. Nigdy nie robiłam polewy czekoladowej bo chyba taką zrobiłas zawsze na góre daję krem lub owoce zalane galaretką. Jeszcze raz bardzo dziekuje i bardzo się cieszę. UŚCISKI Agata Cytuj
Gość kataszyna Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 a gdyby tak ten pysiowy krem jeszcze zmiksować z miękkim masłem?? ciekawa jestem, czy byłby lepszy. bo przecież prawie wszystkie kremy wykonywane z budyniu miksuje się potem z masłem...hmm..zobaczę co z tego wyjdzie :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.