Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krem do ciasta PYSIOW-BUDYNIOWY Budyń DELECTY na 3/4 litra waniliowy lub śmietankowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu używając zamiast mleka soku PYSIO. Lekko ostudzonym smarowac ciasta. Smaków jest duzo więc można zrobić dużo kolorowych kremów. Ja użyłam tego kremu na Pysiu zielonym i zrobilam leniwą kremówkę. Na blaszce ułożyłam herbatniki na to lekko ostudzony krem zielony i na to znowu herbatniki. PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przepis mam od kuzynki przeklada nim biszkopty uzywając kilka kolorów kremów. Ile forumowiczów tyle można zrobić słodkości z tego . :cry: :razz: :razz: :razz: :cry:

Opublikowano

Czekam na Wasze opinie, może ktoś sie odważy, bo to dla mnie bardzo dziwny sposób, ale nie twierdze, ze nie jest smaczny...Dajcie znać...

Opublikowano

Nie ma sie co bać :cry: . Eksperyment zaczełam z siostrą na krakresach tak na wszelki wypadek. Potem jak zaczełyśmy próbować zjadłyśmy prawie caly. Ciasteczko było takie winne a użyłam soku zielonego.

Teraz mam zamiar spróbować na biszopcie.

To jest placek Kubuś co pisała iwona30 nie trafiłam na niego wcześniej. Szukałam czegoś pod nazwą Pysio .

https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...42&hl=kubus

Pisałam o Pysiu bo jest gęściejszy jak Kubuś i lepszy przez to budyń. Pozdrawiam gorąco! :cry:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Krem gotowany na soku Pysio jest naprawdę dobry.Placek kubuś już wypróbowałam i bardzo nam smakował.Koleżanka po spróbowaniu od razu chciała odemnie przepis.Zyczę udanego eksperymentowania z kolorami.

Opublikowano

Halinko bardzo :-D :-D :-D ale to bardzo dziekuje za 5 i za to że odwazyłas sie wypróbować krem. :D Ciasto Twoje jest kolorowe i samo chce się jesć. Nigdy nie robiłam polewy czekoladowej bo chyba taką zrobiłas zawsze na góre daję krem lub owoce zalane galaretką. Jeszcze raz bardzo dziekuje i bardzo się cieszę. UŚCISKI Agata

  • 11 miesięcy temu...
Gość kataszyna
Opublikowano

a gdyby tak ten pysiowy krem jeszcze zmiksować z miękkim masłem?? ciekawa jestem, czy byłby lepszy. bo przecież prawie wszystkie kremy wykonywane z budyniu miksuje się potem z masłem...hmm..zobaczę co z tego wyjdzie :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.