novijka Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 4 kg ogórków 25 dag marchwi 80 dag cebuli 1 lub 1/2 kg czerwonej papryki natka pietruszki Zalewa: 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki oleju sól cukier ziele angielskie pieprz liść laurowy Ogórki utrzeć na niezbyt cieńkie talarki, marchewkę utrzeć na łezkach, cebulę pokroić w półksieżyce, papryke w paseczki, pietruszkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce, dodac zalewę i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie odlać zalewę i powkładać warzywa w słoiki. Słoiki włożyć do wody i gotować 15 minut. Smacznego :cry: Czekam na wasze opinie :cry: Cytuj
ada5 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Witaj nowijka!!! Brzmi ciekawie, u mnie właśnie zaczynają się ogórki więc napewno wypróbuję i dam znać jak smakowało. Pozdrawiam. Cytuj
figiel Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam ,wpadł mi w oko , a raczej w smak :grin: ten przepis ,ale nie wiem ,czy po zlaniu zalewy i włożeniu warzyw do słoików , tą zalewą uzupełnić sałatkę? Proszę o szybką odpowiedż ,bo ogórki się kończą . Pozdrawim ciepło :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.