pawdor Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 3,5 szkl. mąki kostka margaryny 2 żółtka 1,5 szkl. cukru 1/2 szkl gęstej śmietany (może być wiecej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 cukiery waniliowe cynamon 1,5-3 kg jabłek Śmietanę, żółtka, cukier zmiksować. Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia i masy śmietanowej (trochę zostawić do polania ciasta) zagnieść ciasto, odstawić do lodówki na pól godziny. Jabłka obrać i albo udusić albo zetrzeć na tarce dodać cynamon i cukier waniliowy. Ciasto rozwałkować na dużą blachę. Blachę wysmarować tłuszczem, posypać bułkę tartą, wyłożyć ciasto zrobić brzegi, nakłuć widelcem, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłkami, polac resztą masy śmietanowej. Piec przez ok. 40min w temperaturze 150 stopni, a następnie 20min w temp. 180-200 stopni. Życzę smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.