teresap Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 50 dag masła lub kasi 1 szk. mleka 1 1/2 szk. cukru 1 szt. cukru waniliowego 4 łyżki kakao Wszystko zagotować Jak trochę przestygnie dodać 1 szk (250dag) mleka w proszku 6 paczek herbatników 50g pokruszonych bakalie ? wedle uznania Wymieszać Blachę wyłożyć waflami ( andrut 1 paczka) dno i góra Resztę wafli włożyć do masy Masę wylać na wafel wyrównać i na górę też wafel Wskazane docisnąć np. desko Na drugi dzień pokroić na dowolne kawałki SMACZNEGO Cytuj
teresap Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 DODAJE ZDJĘCIE BO NAPRAWDE JEST TO DOBRE ALA CIASTKO A DZIECI TO UWIELBIAJĄ Cytuj
figiel Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Witaj Teresko ! Właśnie wczoraj jadłam u krewnych te ciastka ,z tego przepisu .Przypominały chałwę .Pychotka.Były bez wafli ,ale masa była krucha w sam raz.Przepis spisałam .Polecam . Pozdrawiam :P Cytuj
Gabi_B Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 TO JEST PYSZNE!!! Wesprę przepis zdjęciem - niech skusi jak najwięcej osób :shock: Cytuj
teresap Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 "GABI" bardzo, bardzo, naprawdę bardzo się cieszę że smakuje GORĄCO POZDRAWIAM i dziękuje za opinie. Cytuj
Gabi_B Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Robię po kolei wszystkie Twoje przepisy i jeszcze na żadnym się nie zawiodłam!!! :lol:)))))))))) Proszę o więcej...:( Cytuj
teresap Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 GABI jesteś miła - zawstydzasz mie POZDRAWIAM Cytuj
apsik Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Teresko robiłam bajaderkę już tydzień temu ,tylko nie miałam kiedy wstawić zdjęć a mąż wczoraj bawił się aparatem i niestety wszystkie pousuwał. Ale i tak napiszę opinię żeby zachęcić tych co nie robili. Ciasteczko ma dwie wielkie zalety i jedną wadę...zalety -robi się błyskawicznie i jest przepyszne a wada -za szybko znika. :D :P :) Oczywiście za przepis należy Ci się szóstka. Pozdrawiam gorąco i polecam.... Cytuj
teresap Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 "APSIK" jesteś bardzo miła, bardzo Ci dziękuje Oczywiście cieszę się że smakowało Cytuj
niuniaczek Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Teresko, zrobiłąm w sobotę bajaderki z Twojego przepisu. Bardzo nam smakowały. Polecam przepis. pozdrawiam Oczywiscie wstawiam 5. Cytuj
teresap Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Bardzo bardzo dziękuje za 5 i cieszę sie że smakowało POZDRAWIAM Cytuj
Kaliope Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Teresko, a czy kakao może byc takie słodzone już (takie granulowane dla dzieci np "Puchatek") a nie ciemne? Jutro chcę zrobić te bajaderki więc dziękuję z góry za szybką odpowiedź. Pozdrawiam :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zrobiłam bajaderki i wyszły fantastyczne. Świetnie dobrane proporcje i ogólnie pyszne ciacho :grin: Kakao dałam zwykłe. Cytuj
teresap Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 DZIĘKI I OCZYWIŚCIE POZDRAWIAM :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi