Kaliope Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zrobiłam ponownie te bajaderki i znów muszę powiedzieć, że są wyśmienite!!! Oprócz podstawowych składników dałam orzechy włoskie, rodzynki, wiórki kokosowe, śliwki suszone, herbatniki, trochę czekoladowych cukierków i inne takie... :razz: Pyyyyyycchhhhooootttaaa!!! :razz: Polecam wszystkim! Cytuj
teresap Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Bardzo się cieszę że smakuje :razz: ;) :) :P :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :?: Cytuj
Kaliope Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Teresko po raz kolejny zrobiłam bajaderki z Twojego przepisu. Tym razem jednak troszkę inaczej, bo wafla pocięłam na prostokąty a na wierzch - żeby było weselej - poukładałam maślane ciasteczka w kształcie misiaków :grin: Przy takiej pogodzie chciałam chociaż troszkę umilć rodzince popołudnie.. i udało się! Bajaderki oczywiście pyszne. Teresko Pozdrawiam Cię serdecznie :-D Cytuj
teresap Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Teresko po raz kolejny zrobiłam bajaderki z Twojego przepisu. Tym razem jednak troszkę inaczej, bo wafla pocięłam na prostokąty a na wierzch - żeby było weselej - poukładałam maślane ciasteczka w kształcie misiaków :grin: Przy takiej pogodzie chciałam chociaż troszkę umilć rodzince popołudnie.. i udało się! Bajaderki oczywiście pyszne. Teresko Pozdrawiam Cię serdecznie :-D Nono jestem pod wrażeniem i gratuluje pomysłu POZDRAWIAM :D Cytuj
igas1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam Chciałabym zrobić te bajaderki bo jak patrze na zdjęcie to ślinka mi cieknie :) . Tylko zastanawiam się jakie to ma być mleko w proszku??? Takie jak dla maluszków się daje??? A i czy ciasto po zrobieniu należy włozyć do lodówki np na noc???Pomóżcie Cytuj
teresap Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 igas1 Mleko w proszku najtańsze ono jest granulowane w torebce a odnośnie masy to nic do lodówki , tylko po wymieszaniu od razu na wafle i w miarę sprawnie wyrównać i przyłożyć waflami i docisnąć czymś Nie powinno być problemów , a gdy by coś nie jasnego to czekam … :) POZDRAWIAM Cytuj
igas1 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dziękuję za pomoc. Dzisiaj będę je robić :) Cytuj
teresap Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Daj znać jak szybko znikno Cytuj
jestem Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 50 dag masła lub kasi 1 szk. mleka 1 1/2 szk. cukru 1 szt. cukru waniliowego 4 łyżki kakao Wszystko zagotować Jak trochę przestygnie dodać 1 szk (250dag) mleka w proszku 6 paczek herbatników 50g pokruszonych bakalie ? wedle uznania Wymieszać Blachę wyłożyć waflami ( andrut 1 paczka) dno i góra Resztę wafli włożyć do masy Masę wylać na wafel wyrównać i na górę też wafel Wskazane docisnąć np. desko Na drugi dzień pokroić na dowolne kawałki SMACZNEGO super przepis. Polecam gorąco. Szybko się robi i równie szybko znika Cytuj
teresap Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Cieszę się i pozdrawiam :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.