teresap Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Biszkopt -taki jak kto umie KREM 0,5 litra mleka 1 cukier waniliowy duży 3/4 szk cukru 4 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka ROBIMY BUDYŃ Jak budyń wystygnie ucieramy dobrze z 1 kostko masła i 1 kostką kasi Masę dzielimy na pół i do jednej części dodać kakao UKŁADAMY BISZKOPT + cienka warstwa budyniu +dżem jakiś kwaskowaty np czarna porzeczka dobry jest jagodowy + 1/2 kremu + bezy najlepiej kolorowe i na to krem ciemny - posypać bakaliami najlepiej orzechy rozwałkowane , pokrojone -nie żałować Można polać gzygzakiem polewę ale ni koniecznie Cytuj
teresap Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 NIE MA CHĘTNEGO a szkoda :sad: Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Tereniu powoli, chętni napewno wypróbują. Jak wiesz w piątek piekę jabłecznik wykwintny a w kolejce jeszcze czeka rolada jabłkowa, tak że proszę o trochę cierpliwości z mojej strony. Cytuj
teresap Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 ina12 - TRZYMAM ZA SŁOWO bo bym zjadła tego śmieciucha POZDRAWIAM :evil: ;-) :D Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Tereniu roladę mam stale na myśli, o Śmieciuchu zapomniałam i dziękuję za przypomnienie. W sobotę upiekę, nie zawiodę już Ciebie i przepraszam. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Tereniu w jakiej formie pieczesz, mam wątpliwość co do kremu, czy on nie będzie za rzadki z dwiema kostkami tłuszczu. Ze śmieciuchem się wstrzymam, Mam też przepis ale nie wypróbowany i muszę porównać czy taki sam. Tereniu proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 INA - biorę za śmieciucha całkowitą odpowiedzialność i 2 kostki nie jest za dużo i nie jest rzadkie, tylko jest PYSZNY - uwierz mi Pozdrawiam i liczę że upieczesz :P :P :) :D ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Tereniu dziękuję za odpowiedź, wierzę bo fajne przepisy dodajesz, upiekę i dodam zdjęcie. Pozdrowienia Cytuj
teresap Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 INA nie wiem jak mam dziękować za uznanie i bardzo się cieszę że zrobisz śmieciucha DZIĘKUJE DZIĘKUJE ŚLICZNIE DZIĘKUJE POZDRAWIAM :P :P :) :D ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :D :D :D :D :D Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Tereniu dziękuję za przepis, ciasto bardzo dobre, polecam i oceniam, krem wyszedł na 102. Jeszcze ładniejszy byłby wygląd ale nie było w sprzedaży kolorowych bezów. Wierzch posypałam zmielonymi orzechami. Rolady zdjęcia nie dodam bo mi się nie udała, powodem były jabłka. Z słoika nie użyłam, tylko kupiłam 6 bardzo dużych jabłek, to było za dużo ich, jak zwijałam to wychodziły bokami, puściły dużo soku który odlałam i wyobraź sobie były tak jeszcze soczyste że ścierka nie była wilgotna tylko mokra. Mam deser i następną razą napewno zamiast deseru będzie rolada. Cytuj
marzycielka Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Halinko super Ci ten Śmieciuch wyszedł. Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Lidko zrobiłam zgodnie z przepisem, ładnie się prezntuje, ja sobie wyobrażam go z bezami kolorowymi, jest bardzo smaczny, dziękuję za pochwałę, a to dzięki Tereni. Cytuj
teresap Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 INA - no ciasto też na "102" Bardzo się ciesze że mi zaufałaś, tylko nie wiem co z tą kawą Goronco Cię pozdrawiam i życze miłego dnia Pa :P :grin: :evil: Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Tereniu na kawkę zapraszam, biszkopt piekłam z mąki kukurydziannej, dżem użyłam wiśniowy. Ja o krem bym nie pytała, w zeszłym tygodniu robiłam krem do ciasta i był nie udany, za rzadki i wiedziałam o tym że tak będzie, bo budyń był rzadki ale pomimo to zrobiłam zgodnie z przepisem i po zagotowaniu odstawiłam. myślę że pomylili się co do ilości mleka, podali 1 l. a może jak bym gotowała do gęstości by był udany. Przepisu nie mogłam dodać i ciekawe że w przepisie na zdjęciu było wszystko w porządku i to już nie jedna u mnie taka wpadka. Przepisy trzeba podawać wypróbowane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi