Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Gratuluję Ino udanego i ładnie się prezentującego się wypieku! A Tobie Tereniu dziękuję za ciekawy przepis. Pozdrawiam serdecznie. Renata :P

Opublikowano

W\g mnie to wcale nie śmieciuch ale prawdziwe niebo w gębie Halince ciasto cudne wyszło,nawet nie myślałam że taki prosty przepis może się tak pięknie na zdjęciu prezentować :P

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zainteresowal mnie ten przepis a szczegolnie zdjecia bo tak apetycznie wygladaja,ze az sie chce zjesc! :P .Tylko mam pytanko bo w przepisie na krem jest napisane dwa razy mleko czy w tej pol szkl.mleka trzeba rozrobic budyn i wlac na 0,5l.Mam nadzieje ze dobrze rozumie.Pozdrawiam :-) .

Opublikowano

Jolu tak mleka potrzeba 05 litra i 1/2 szklanki

Dobrze by było jak byś dostała bezy różowe, wtedy bardzo ładnie wygląda , ja miałam żółte i niskie

Czekam na opinie

POZDRAWIAM

  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam zamiar zrobic to ciasto na sobote na parapetowe,mam nadzieje ze mi wyjdzie.Niestety znalazlam tylko biale bezy:( Ps.Nie powiem gosciom jak nazywa sie to ciasto :grin:

Opublikowano

O jak dobrze, że ten przepis został teraz przypomniany, bo ja od tygodnia już mam dylemat co zrobić na imieniny Męża, które już za kilka dni. Zrobię śmieciucha :grin: Kiedyś już miałam ochotę na to ciacho a teraz to już zrobię na 100% Mam tylko pytanie do Autorki - ile kakao dać do kremu? I gdzie można dostać kolorowe bezy i jak dużo ma ich być? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Opublikowano

A ja ciągle szukam pomysłu na ciasto urodzinowe dla syna. Kinga,takie beziki kupisz w cukierni,gdzie są ciasteczka na wagę.Ja pracuję w sklepie spożywczym i mamy w tej chwili białe.Muszę zamówic sobie kolorowe. Ja mam pytanie odnośnie budyniu-zagotowac 0,5l mleka z cukrem a w tej 1/2 szklanki mleka rozmieszac mąki i wlac do tego gotującego się? A kiedy żółtka?Takiego budyniu jeszcze nie robiłam z żółtkami....

Opublikowano

Basiu dziękuję za podpowiedź :grin: Kupiłam wczoraj beziki ale białe - w cukierni nie było ale w innym sklepie dostałam. Jutro biorę się za to ciacho. Proszę tylko Tereso napisz jeszcze jak robisz biszkopt, tzn. z ilu jajek? Dzięki! Czy używasz mąki krupczatki do biszkoptu czy tortowej... a może pół na pół z ziemniaczaną?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.