Jolanta Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Upiec biszkop(w tortownicy) najlepiej kazdy ze swojego przepisu. Skladniki na mase: 25 dag.sera bialego zmielonego 2 galaretki cytrynowe 2 lyzki cukru pudru 0.5l. smietany kremowki Dodatkowo dzem brzoskwiniowy Do sera bialego zmielonego dodac galaretki rozpuszczone w 2 1\2 szkl.wody(oczywiscie wystudzone).Smietane ubic z cukrem pudrem dodac do niej mase serowa i lekko ubijac. Biszkopt przekroic na pol ,wylac na niego mase serowa przykryc drugim blatem biszkoptowym.Na wierzch posmarowac dzemem brzoskwiniowym i posypac posypka kokosowa.Wstawic do lodowki az sterzeje masa. Posypka kokosowa: 10 dag.wiorkow kokosowych 2 lyzki cukru 2 lyzki masla Wszystkie skladniki polaczyc i smazyc na malutkim ogniu na zloty kolor. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ZYCZE SMACZNEGO!! :cry: [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Jolcia Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ale super ciasteczko.Chętnie bym go zjadła.Gratuluję i wpisuję do zeszytu. :cry: Cytuj
Jolanta Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dzieki Jolcia!Tak jak wyglada tak samo smakuje :grin: . Cytuj
marzycielka Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ależ smakowicie wygląda ten placuszek i jestem pewna,że pewnie wybornie smakuje,choć nie próbowałam go.Przepis spisuję za chwilkę do zeszytu. Cytuj
apsik Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jolu ja potwierdzam ,że placuszek jest pycha,przepis miałam z innego żródła i zrobiłam na dużej blaszce. Stawiam Ci 5 i pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Ach dziewczyny!!! dziekuje za pozytywne oceny az sie rumienie :grin: z radosci. Apsik dziekuje za 5 :lol: !!!Pozdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Przepis już trafił do zeszytu zapowiada się smakowicie, tak sobie pomyślałam teraz jest sezon na truskawki np: można by było dać na wierzch truskawki i zalać galaretką albo do środka, podzielić masę serową na pół położyć połówki truskawek i nałożyć drugą część masy serowej i przełożyc biszkoptem i poprostu opruszyć cukrem pudrem. Dzięki za przepis i pozdrawiam. Cytuj
Majka9 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ciasto wygląda obłędnie . Musze je zrobić . :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Myślę Iwonko,że można zamiast galaretki cytrynowej dać truskawkową i powstanie nowy placuszek,na wierzch truskawki zalane galaretką. Cytuj
behatka Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ciasto to pierwszy raz jadłam na Dniu Matki w przedszkolu, tak mi zasmakowało, że u kucharek wymęczyłam przepis. Jest przepyszne , zwłaszcza masa i posypka. Zachęcam do wypróbowania. :grin: Cytuj
annu Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Wow, jak ono pieknie wyglada. No to juz mam co robic na weekend :grin: dziekuje Cytuj
Jolanta Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Przepis już trafił do zeszytu zapowiada się smakowicie, tak sobie pomyślałam teraz jest sezon na truskawki np: można by było dać na wierzch truskawki i zalać galaretką albo do środka, podzielić masę serową na pół położyć połówki truskawek i nałożyć drugą część masy serowej i przełożyc biszkoptem i poprostu opruszyć cukrem pudrem. Dzięki za przepis i pozdrawiam. Iwonko masz swietny pomysl z tymi owocami :grin: teraz zacznie sie sezon truskawkowy warto go wykorzystac!!!Pozdrawiam :lol: Cytuj
Majka9 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zrobiałm to ciasto jest super . Naprawdę warte zrobienia. Ja tylko nie smarowałam dzemem , posmarowałam biszkopt masą i wtedy posypałam wiórkami. Ciasto bardzo smakowałao moim domownikom . :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ja się jutro wypowiem, zawiodłam bo ciasto miało być zrobione na niedzielę. Biszkopt jest upieczony, galaretka się studzi i robię ściśle według przepisu. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi