Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Basiu małe owszem , ale dużych szczypcami się nie da :) Zrobiłam kilka fotek nowych , ale czekam jak syn obejrzy film u siebie na kompie , bo z mojego sie nie da :( Proszę o cierpliwość :lol:

• Odpowiedzi 213
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Mam pytanie:czy sadząc cebulki do ziemi trzeba je wcześniej moczyć w wodzie?Bo wsadziłam 6 cebulek szafirka do skrzyneczki za oknem ale bez moczenia. A...załatwiłam sobie deszczówkę do podlewania :( mąż będzie łapał ją w pracy :) i mi przywoził w butli po wodzie :-D .Wczoraj mi przywiózł ale wylałam,bo biedactwo wlało do czegoś co śmierdziało benzyną :lol:

Opublikowano

Mam pytanie:czy sadząc cebulki do ziemi trzeba je wcześniej moczyć w wodzie?Bo wsadziłam 6 cebulek szafirka do skrzyneczki za oknem ale bez moczenia.

A...załatwiłam sobie deszczówkę do podlewania :( mąż będzie łapał ją w pracy :) i mi przywoził w butli po wodzie :lol: .Wczoraj mi przywiózł ale wylałam,bo biedactwo wlało do czegoś co śmierdziało benzyną :lol:

Basiu z tego co się dowiedziałam to tylko anemon się moczy przed wsadzeniem do ziemi, jak jeszcze czegoś się dowiem napisze :-D
Opublikowano

OK...no to nie zrobiłam żle a już chyba nic więcej do skrzynki nie wsadzę,przynajmniej nie do tej /ale nie zarzekam się,że nie będzie drugiej :( /a może przezimuje ten szafirek i będę miała własny zwiastun wiosny :)

Opublikowano

Nowe fotki moich kwiatków :grin: Dipladenia jest już taka duża że mała jest kratka i musiałam wbic długą tyczkę , bo mi dyndała :P Datura jeszcze nie kwitnie, ale pięknie rośnie, chyba za późno ją kupiłam :P Kuflik ten kupiony zimą po przejściach chyba mi zakwitnie drugi raz :P Ketmia nowy nabytek, ma już pączki może lada dzień zakwitnie :P

post-3146-1187634204_thumb.jpg

post-3146-1187634217_thumb.jpg

post-3146-1187634231_thumb.jpg

post-3146-1187634248_thumb.jpg

Opublikowano

Kasiu,ten pierwszy to chyba Sundaville? A wiecieco-w Biedronce od czwartku będą kwiaty w promocji a jakieś egzotyczne to za tydzień,i to w dobrej cenie.

Opublikowano

Tak Basiu :grin: W niedzielę byłam z synem w OBI i były przecenione z 18zł na 7 :P To kupiłam mamie, ale dopiero jej dam jak doprowadzę go do jakiegoś wyglądu, bo teraz wygląda mało ciekawie :P

Opublikowano

Ha...wiecie co ja dziś wrednego zrobiłam?Ukradłam jednego listeczka z drzewka szczęścia właśnie w OBI! Ale takiego grubosza to jeszcze nie widziałam-w jasne paseczki...normalnie nie mogłam się powstrzymać jak zobaczyłam taki spodni,biedny listeczek :P ale przecież on i tak by odpadł i się tam zmarnował,prawda? :grin: Wsadziłam go do piasku i zobaczymy co będzie.Widziałam też byliny przecenione na 3 zł!

Opublikowano

Proszę wezwać policję :P

Kradziocha :P

Basiu takie najlepiej się hoduje :P

Ciekawa jestem czy Ci się uda :P

Ja też jak nie miałam zamiokulkasa to też chciałam buchnąć listka :grin: tylko chłopaki mi nie dali

Trzymam kciuki :P

post-3146-1187730542_thumb.jpg

post-3146-1187730607_thumb.gif

post-3146-1187730995_thumb.png

Opublikowano

Szalone kradziejki policja policja :grin: Ale kradzione najlepiej rośnie. Ja mam do posadzenia anturium dostałam naszczepki, benjaminek już mi we wodzie puszcza korzonki i dracena też siedzi we wodzie taka ładna z biało zielonymi listkami. Moja sundaville urosła pięknie ale jest mniejsza od twojej Kasiu. A tak przy okazji ile trzeba czekać na przesyłkę jak się coś zamówi na allegro. Bo ja już czekam 10 dni.