Katarzyna Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Basiu małe owszem , ale dużych szczypcami się nie da :) Zrobiłam kilka fotek nowych , ale czekam jak syn obejrzy film u siebie na kompie , bo z mojego sie nie da :( Proszę o cierpliwość :lol: Cytuj
basga Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Mam pytanie:czy sadząc cebulki do ziemi trzeba je wcześniej moczyć w wodzie?Bo wsadziłam 6 cebulek szafirka do skrzyneczki za oknem ale bez moczenia. A...załatwiłam sobie deszczówkę do podlewania :( mąż będzie łapał ją w pracy :) i mi przywoził w butli po wodzie :-D .Wczoraj mi przywiózł ale wylałam,bo biedactwo wlało do czegoś co śmierdziało benzyną :lol: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Basiu ja cebulek nigdy nie moczę wcześniej , bo wydaje mi się że zgniją :( Zawsze wsadzam prosto do ziemi :) Cytuj
iwona30 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ja też cebulek nie moczę, ale są gatunki kwiatów jak np: portulaka to się moczy przed sadzeniem bo wówczas szybciej schodzą. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Mam pytanie:czy sadząc cebulki do ziemi trzeba je wcześniej moczyć w wodzie?Bo wsadziłam 6 cebulek szafirka do skrzyneczki za oknem ale bez moczenia. A...załatwiłam sobie deszczówkę do podlewania :( mąż będzie łapał ją w pracy :) i mi przywoził w butli po wodzie :lol: .Wczoraj mi przywiózł ale wylałam,bo biedactwo wlało do czegoś co śmierdziało benzyną :lol: Basiu z tego co się dowiedziałam to tylko anemon się moczy przed wsadzeniem do ziemi, jak jeszcze czegoś się dowiem napisze :-D Cytuj
basga Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 OK...no to nie zrobiłam żle a już chyba nic więcej do skrzynki nie wsadzę,przynajmniej nie do tej /ale nie zarzekam się,że nie będzie drugiej :( /a może przezimuje ten szafirek i będę miała własny zwiastun wiosny :) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Nowe fotki moich kwiatków :grin: Dipladenia jest już taka duża że mała jest kratka i musiałam wbic długą tyczkę , bo mi dyndała :P Datura jeszcze nie kwitnie, ale pięknie rośnie, chyba za późno ją kupiłam :P Kuflik ten kupiony zimą po przejściach chyba mi zakwitnie drugi raz :P Ketmia nowy nabytek, ma już pączki może lada dzień zakwitnie :P Cytuj
basga Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Kasiu,ten pierwszy to chyba Sundaville? A wiecieco-w Biedronce od czwartku będą kwiaty w promocji a jakieś egzotyczne to za tydzień,i to w dobrej cenie. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tak Basiu :grin: W niedzielę byłam z synem w OBI i były przecenione z 18zł na 7 :P To kupiłam mamie, ale dopiero jej dam jak doprowadzę go do jakiegoś wyglądu, bo teraz wygląda mało ciekawie :P Cytuj
basga Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ha...wiecie co ja dziś wrednego zrobiłam?Ukradłam jednego listeczka z drzewka szczęścia właśnie w OBI! Ale takiego grubosza to jeszcze nie widziałam-w jasne paseczki...normalnie nie mogłam się powstrzymać jak zobaczyłam taki spodni,biedny listeczek :P ale przecież on i tak by odpadł i się tam zmarnował,prawda? :grin: Wsadziłam go do piasku i zobaczymy co będzie.Widziałam też byliny przecenione na 3 zł! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Proszę wezwać policję :P Kradziocha :P Basiu takie najlepiej się hoduje :P Ciekawa jestem czy Ci się uda :P Ja też jak nie miałam zamiokulkasa to też chciałam buchnąć listka :grin: tylko chłopaki mi nie dali Trzymam kciuki :P Cytuj
basga Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Dziś kupiłam sansevierie...i przesadziłam aloesa. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Moją sansewierę przesadzałam , odmładzałam w ubiegłym roku a i tak jest już jej pełno :P Myślałam że mi zakwitnie w tym roku , ale jeszcze nie zakwitła :P :grin: Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Szalone kradziejki policja policja :grin: Ale kradzione najlepiej rośnie. Ja mam do posadzenia anturium dostałam naszczepki, benjaminek już mi we wodzie puszcza korzonki i dracena też siedzi we wodzie taka ładna z biało zielonymi listkami. Moja sundaville urosła pięknie ale jest mniejsza od twojej Kasiu. A tak przy okazji ile trzeba czekać na przesyłkę jak się coś zamówi na allegro. Bo ja już czekam 10 dni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi