basga Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kasiulku-czy na 2 i 4 zdjęciu to są jakieś cytrusy z pestek? Cytuj
JustynaZ Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ineczko, dziękuję za informacje na temat Kan :shock: Jeżeli zaś chodzi o Daturę to faktycznie funkcjonuje u mnie nazwa Bielunie. Jakoś wcześniej mi się one raczej nie podobały, ale jakbym miała taką ładną odmianę jak Kasia pokazała na fotkach to pewnie zmienię zdanie :razz: Właśnie znalazłam coś na ten temat https://multiflora.pl/datura.html Cytuj
iwona30 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 W moim ogrodzie mam dature białą, różową i żółtą zimuję ją w piewnicy i podlewam raz na dwa tygodnie a kany to sadze w doniczkach takich czarnych ogrodowych i wsadzam do dołków w ziemi jest to sposób poręczny bo w jesieni mam mniej roboty wyciągam i wkładam do piewnicy z tego co wiem to kany przechowuje się w trocinach wymieszanych z torfem, ja mam kany czerwone posadzone wzdłuż ścieżki od furtki bardzo fajnie wygladają a pomarańczową mam posadzoną na środku podwórza koło beczki z kapusty w której rosną surfinie.Szkoda że nie mogę zrobić zdjęcia.Pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Bardzo szkoda Iwonko bo chętnie byśmy wszystkie zobaczyły jakie piękne masz kwiaty. Cytuj
Jolanta Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Pozazdroscic takich Datur a ta ostatnia to jak z bajki. :shock: Basga wlanie widzialm ta konczynke bardzo ciekawa roslinka tylko czy wyrosnie jakas z piecioma liskami??? :razz: [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
basga Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 :razz: no nie wiem ale jak spotkam to sobie kupię. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 A jak się Wam podoba ten kwiatek? Ja kupiłam malutki na giełdzie i już ma pąki , ale jeszcze nie rozwinięte. Ostatnio widziałam w OBI , większe i mniejsze. SUNDAVILLE Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 To jest to samo :razz: . Moje maleństwo Cytuj
basga Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ładniutki,a on jest doniczkowy czy tarasowy? :razz: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Od wiosny do jesieni na tarasie, zimuje w domu. Kwitnie od wiosny do jesieni. Szybko rośnie, jest już 5 cm większy ( miesiąc) :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kasiulek ale Ty też masz bardzo ładne kwiaty. Kasiu śliczny kwiat kupiłaś, piękny okaz będzie. Cytuj
iwona30 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Właśnie chciałam kupić ten kwiatek bo bardzo mi sie podoba tylko później mam problem z przechowywaniem na zimę. Cytuj
basga Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 No...u mnie w piwnicach jest ciepło jak to w bloku,a balkonu nie posiadam,niestety. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Basiu ja też mieszkam w blokach i mam bardzo ciepło w piwnicy, ale datura przetrzymała :shock: Dziękuję za miłe słowa, staram się jak mogę , nieraz mi się udaje :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi