iwona30 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 1) Utrzeć w donicy 1 kostkę margaryny 18 łyżek cukru 1 1/2 łyżki kakao 5 jaj 38 dkg marmolady lub dżemu 2) Dodać 1 1/2 szkl mleka 18 czubatych łyżek mąki 2 łyżeczki sody oczyszczonej przyprawę do pierników (jak ktoś chce) bakalie 3) Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanej i posypanej tartą bułką formy albo keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Placek jest bardzo dobry jak się uciera to wygląda jakby się wszystko ścięło ale to nie przeszkadza nie musowa dawać przyprawy do pierników można dać samo kakao wtedy bedzie placek czekoladowy, jak ktos lubi placki mokre to on właśnie taki jest. Polecam. Cytuj
iwona30 Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Chciałam przypomnieć ten przepis z tego względu że zbliżają sie święta i czas pieczenia pierników a ten jest wyśmienity. Polecam. Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Polecam bo piekłam takie pierniki nie raz z różnych przepisów i są bardzo dobre. Iwonka napisała że ciasto jest mokre, mokre nie jest tylko wilgotne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.