andy8 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 cienki biszkopt-ja zrobiłam z 4 jaj i był trochę za gruby masa:3 galaretki cytrynowe,2 łyżki cukru pudru,cukier waniliowy,2 serki hom. waniliowe po 150 g każdy,2 jogurty jogobella po 150g brzoskwiniowe,300 g śmietany kremówki,2 galaretki o dowolnym smaku oraz trochę różnych owoców-truskawki,maliny, mandarynki,brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę,banan czy ananas z puszki co kto ma i co lubi 3 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szkl wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia 2 galaretki na wierzch rozpuszczamy w 3 szkl wrzątku i odstawiamy przygotowujemy owoce :lol: :lol: :lol: śmietanę,serek i jogurt,cukier wan i cukier puder miksujemy,powoli dolewamy chłodną płynną galaretkę wsypujemy owoce i mieszamy łyżką,gdy masa zaczyna krzepnąć wykładamy ją na biszkopt,po schłodzeniu na wierzch wylewamy galaretkę pod którą można dać również owoce przepis otrzymałam od sąsiadki i tak mi się spodobał że postanowiłam zaraz go wypróbować,ciasto jest lekkie wyśmienite na upały może być w formie tortu-życzę smacznego :lol: :grin: :lol: Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 nie weszły naraz 2 zdjęcia więc drugie tutaj Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Andy podoba mi się ten przepis i wypróbuję go i bardzo ładnie i apetycznie wygląda na zdjęciach. Pozdrawiam Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dziękuję Halinko wypróbuj napewno zasmakuje :grin: Cytuj
Jolcia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Andy ciekawy przepis.Po składnikach można się domyśleć,że jest lekki. Jak zrobię dam znać. :grin: Cytuj
marzycielka Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 rzeczywiście to ciasto smakowicie wygląda i z pewnością jest równie smaczne :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Andy jutro robię to ciasto, myślę że w 30 cm. tortownicy masa będzie niska i pewnie muszę użyć tortownicy 25 cm. Daj znać w jakiej ty piekłaś. Pozdrawiam Cytuj
andy8 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Halinko masy wychodzi sporo trzeba mieszac w duzej misce,ja robiłam na tortownicy28 cm,tylko mogłam zrobic niższy biszkopt-pozdrawiam serdecznie :grin: Cytuj
anulka2a Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 bardzo dobre ciasto i bardzo szybko sie robi dzieki za przepis pozdrawiam Cytuj
andy8 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Anulko bardzo sie cieszę że tak szybko wypróbowałaś i że smakowało,jakich użyłaś owoców,ja chcę jutro zrobić wersję z truskawkami bo mój syn w piątek wraca z Zielonej Szkoły :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zrobię w dużej, wieczorem wykończę i jutro dam znać bo dzisiaj oglądać muszę bardzo ważny mecz piłki nożnej. Andy nie narzekaj na biszkopt bo bardzo ładnie wygląda. Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Halinko nie wiedziałam ,że jesteś takim zagorzałym kibicem . :grin: Cytuj
andy8 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No no Halinko nie wiedziałam ,że oprócz talentów kulinarnych masz jeszcze zamiłowania do futbolu ale i ja nieraz obejrzę :grin: Cytuj
Majeczka_14 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Hehe Halinko, czyżby tak bardzo uwielbiasz piłkę nożną :grin:? Nie powiem, ja też lubię obejrzeć ale tylko gdy gra moja ulubiona reprezentacja. Głównie ze względów na pewnego zabójczo przystojnego piłkarza :lol:. A wracając do tematu... Chciałabym upiec kiedyś ten torcik, lecz nie wiem jak upiec biszkopt żeby był dość cienki (akurat do tego ciasta) ;( ;(. I czy można piec go tylko w tortownicy czy także w prostokątnej formie?? Buziaczki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi