Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cienki biszkopt-ja zrobiłam z 4 jaj i był trochę za gruby masa:3 galaretki cytrynowe,2 łyżki cukru pudru,cukier waniliowy,2 serki hom. waniliowe po 150 g każdy,2 jogurty jogobella po 150g brzoskwiniowe,300 g śmietany kremówki,2 galaretki o dowolnym smaku oraz trochę różnych owoców-truskawki,maliny, mandarynki,brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę,banan czy ananas z puszki co kto ma i co lubi 3 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szkl wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia 2 galaretki na wierzch rozpuszczamy w 3 szkl wrzątku i odstawiamy przygotowujemy owoce :lol: :lol: :lol: śmietanę,serek i jogurt,cukier wan i cukier puder miksujemy,powoli dolewamy chłodną płynną galaretkę wsypujemy owoce i mieszamy łyżką,gdy masa zaczyna krzepnąć wykładamy ją na biszkopt,po schłodzeniu na wierzch wylewamy galaretkę pod którą można dać również owoce przepis otrzymałam od sąsiadki i tak mi się spodobał że postanowiłam zaraz go wypróbować,ciasto jest lekkie wyśmienite na upały może być w formie tortu-życzę smacznego :lol: :grin: :lol:

post-4386-1180961539_thumb.jpg

Opublikowano

Halinko masy wychodzi sporo trzeba mieszac w duzej misce,ja robiłam na tortownicy28 cm,tylko mogłam zrobic niższy biszkopt-pozdrawiam serdecznie :grin:

Opublikowano

Anulko bardzo sie cieszę że tak szybko wypróbowałaś i że smakowało,jakich użyłaś owoców,ja chcę jutro zrobić wersję z truskawkami bo mój syn w piątek wraca z Zielonej Szkoły :grin:

Opublikowano

Zrobię w dużej, wieczorem wykończę i jutro dam znać bo dzisiaj oglądać muszę bardzo ważny mecz piłki nożnej. Andy nie narzekaj na biszkopt bo bardzo ładnie wygląda. Pozdrawiam

Opublikowano

No no Halinko nie wiedziałam ,że oprócz talentów kulinarnych masz jeszcze zamiłowania do futbolu ale i ja nieraz obejrzę :grin:

Opublikowano

Hehe Halinko, czyżby tak bardzo uwielbiasz piłkę nożną :grin:? Nie powiem, ja też lubię obejrzeć ale tylko gdy gra moja ulubiona reprezentacja. Głównie ze względów na pewnego zabójczo przystojnego piłkarza :lol:. A wracając do tematu... Chciałabym upiec kiedyś ten torcik, lecz nie wiem jak upiec biszkopt żeby był dość cienki (akurat do tego ciasta) ;( ;(. I czy można piec go tylko w tortownicy czy także w prostokątnej formie?? Buziaczki.