iwona30 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Podam biszkopt co zawsze robię pod tego typu placki. 4jajka 8łyzek cukru 8 łyzek maki 4 łyzki letniej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia To wszystko ubić. Cytuj
Majeczka_14 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Iwonko, a czy najpierw należy ubić samą pianę z białek, a potem dodawać resztę składników, czy wszystko wrzucić do miski i od razu ubijać? Jeszcze poproszę o temperaturkę i czas pieczenia :grin:. Dziękuję za szybką odpowiedź, całusy. Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Andy dziękuję za przepis, placek bardzo dobry za który wystawiam najwyższą ocenę i polecam go. Biszkopt miałam cieniutki, upiekłam go z 3 jaj, 3 łyżek cukru, 3 łyżek mąki i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, mógłby być nawet troszeczkę wyższy. Do masy dodałam całe opakowanie brzoskwiń świeżych i na szczęście wszystkie były dojrzałe, dodać chciałam jeszcze z puszki grapefruity a że były w smaku gorzkie to ze względu na tatę dodałam drobno krojone ananasy z puszki. Szkoda tylko że narazie nie mogę dodawać zdjęć. Jeszcze raz bardzo dziękuję, poprostu pycha i serdecznie pozdrawiam. Na marginesie, ja mam wszechstronne zainteresowania, nie tylko futbol ale każda dyscyplina sportu mnie interesuje i oprócz wszystkich innych zainteresowań codziennie rozwiązuję jedna krzyżówkę dla treningu mojej pamięci. Pozdrowiam Majeczko ja nie pasuję już nawet do żadnego trenera i działacza sportowego, a co mówiąc dopiero o którymś z piłkarzu. Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Halinko bardzo się cieszę że smakuje ci ciasto,dziękuję za tak wysoką ocenę,Majeczko przeszukaj nasze forum napewno znajdziesz przepisy na różne biszkopty wybierzesz coś odpowiedniego dla siebie no i lepiej zaopatrzyć się w tortownicę bo tort w prostokątnej blaszce będzie trudno zrobić :grin: Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Majeczko moze byc biszkopt Jolci z ciasta Cyganska droga jest na tej stronie :grin: Cytuj
andy8 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 wersja z truskawkami Cytuj
basga Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 No ja cię kręcę...ale ciacho odwaliłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Mówię Wam jaka masa jest bardzo dobra i orzeźwiająca, jeszcze raz bardzo polecam to ciasto, dla mnie będzie smakowało o każdej porze roku. Cytuj
andy8 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Halinko i Basiu dziękuję wam za pochlebne komentarze-ale się cieszę :wink: :grin: :razz: Cytuj
iwona30 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Iwonko, a czy najpierw należy ubić samą pianę z białek, a potem dodawać resztę składników, czy wszystko wrzucić do miski i od razu ubijać? Jeszcze poproszę o temperaturkę i czas pieczenia :wink: . Dziękuję za szybką odpowiedź, całusy. Pszepraszam że nie odpisałam wcześniej. Tak Majeczko najpierw ubijasz białka z cukrem i dodajesz po żółtku i nadal ubijasz na końcu dajesz mąkę, proszek i wodę ale jak dasz mąkę to mieszaj łyżką delikatnie żeby nie opadł piekę w tem. 200 st. Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Przypominam ciacho i dokładam fotki z truskawkami :D Cytuj
apsik Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Aniu ale piękne ciasto....a ja chciałam utrzymać moją linię i jak to zrobić. Powiedz mi jeszcze czy w masie są też banany. Pozdrawiam serdecznie... :D Cytuj
andy8 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Tak Elu w masie jest 1 banan-nikt nie chciał go zjeść i dlatego wylądował w cieście.Wchodząc na to forum strasznie trudno zachować linię sama nie mogę zgubić 5 kg które mi przez zimę przybyły. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi