Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podam biszkopt co zawsze robię pod tego typu placki. 4jajka 8łyzek cukru 8 łyzek maki 4 łyzki letniej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia To wszystko ubić.

Opublikowano

Iwonko, a czy najpierw należy ubić samą pianę z białek, a potem dodawać resztę składników, czy wszystko wrzucić do miski i od razu ubijać? Jeszcze poproszę o temperaturkę i czas pieczenia :grin:. Dziękuję za szybką odpowiedź, całusy.

Opublikowano

Andy dziękuję za przepis, placek bardzo dobry za który wystawiam najwyższą ocenę i polecam go. Biszkopt miałam cieniutki, upiekłam go z 3 jaj, 3 łyżek cukru, 3 łyżek mąki i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, mógłby być nawet troszeczkę wyższy. Do masy dodałam całe opakowanie brzoskwiń świeżych i na szczęście wszystkie były dojrzałe, dodać chciałam jeszcze z puszki grapefruity a że były w smaku gorzkie to ze względu na tatę dodałam drobno krojone ananasy z puszki. Szkoda tylko że narazie nie mogę dodawać zdjęć. Jeszcze raz bardzo dziękuję, poprostu pycha i serdecznie pozdrawiam. Na marginesie, ja mam wszechstronne zainteresowania, nie tylko futbol ale każda dyscyplina sportu mnie interesuje i oprócz wszystkich innych zainteresowań codziennie rozwiązuję jedna krzyżówkę dla treningu mojej pamięci. Pozdrowiam Majeczko ja nie pasuję już nawet do żadnego trenera i działacza sportowego, a co mówiąc dopiero o którymś z piłkarzu.

Opublikowano

Halinko bardzo się cieszę że smakuje ci ciasto,dziękuję za tak wysoką ocenę,Majeczko przeszukaj nasze forum napewno znajdziesz przepisy na różne biszkopty wybierzesz coś odpowiedniego dla siebie no i lepiej zaopatrzyć się w tortownicę bo tort w prostokątnej blaszce będzie trudno zrobić :grin:

Opublikowano

Halinko i Basiu dziękuję wam za pochlebne komentarze-ale się cieszę :wink: :grin: :razz:

Opublikowano

Iwonko, a czy najpierw należy ubić samą pianę z białek, a potem dodawać resztę składników, czy wszystko wrzucić do miski i od razu ubijać? Jeszcze poproszę o temperaturkę i czas pieczenia :wink: .

Dziękuję za szybką odpowiedź, całusy.

Pszepraszam że nie odpisałam wcześniej. Tak Majeczko najpierw ubijasz białka z cukrem i dodajesz po żółtku i nadal ubijasz na końcu dajesz mąkę, proszek i wodę ale jak dasz mąkę to mieszaj łyżką delikatnie żeby nie opadł piekę w tem. 200 st.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Tak Elu w masie jest 1 banan-nikt nie chciał go zjeść i dlatego wylądował w cieście.Wchodząc na to forum strasznie trudno zachować linię sama nie mogę zgubić 5 kg które mi przez zimę przybyły. :D