apsik Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 SKłADNIKI 2 zupki chińskie-łagodna i ostra 1 puszka kukurydzy 5 jaj 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej 1 por lub cebulka majonez Przyprawy z zupek rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody i zalać pokruszony makaron,przykryć i odstawić. Resztę składników pokroić i wymieszać z zimnym makaronem ,dodać majonez i gotowe. Zrobiłam dzisiaj i bardzo nam smakuje,polecam i pozdrawiam ...Ela. Cytuj
iwona30 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ja nie wiem kochana gdzie ty wyszukujesz takie cuda cudeńka naprawdę jestem pełna podziwu a raczej zdziwienia.Pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Iwonko poprostu bardzo lubię eksperymenty,jak dostałam ten przepis to były trochę inne składniki a ja przerobiłam ją tak ,żeby smakowała mojej rodzince. Cytuj
Majeczka_14 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Przepis jest świetny, może zrobię tą sałatkę podczas wolnych dni :grin:. Tylko mam dwa pytania, może bardzo głupie, ale wolę zapytać. Pierwsze: jakich firm używasz zupek, żebym potem się nie rozczarowała? I drugie: czy ten olej czy co to tam jest też wycisnąć do wody? I czy potem należy odcedzić ten makaronik czy on całą wodę wchłania? :lol: :lol: Cytuj
apsik Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Majeczko jedna zupka była firmy Vifon a drugiej nazwy nie pamiętam bo tam gdzie kupowałam nie było jednej firmy i ostrej i łagodnej.Jeżeli chodzi o przyprawy to należy je rozpuścić w gorącej wodzie i zalać makaron,przykryć i woda się wchłonie-oleju nie dodawałam. Jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytanie to nie ma sprawy ,przecież po to tu jesteśmy żeby wzajemnie sobie pomagać. Pozdrawiam i cześć. Cytuj
Klosewik Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Trochę się zagalopowałam z ogórkami i papryką., robiąc wszystko według przepisu. W efekcie czego sałatka zrobiła się kwaśna. Chyba podana przez Ciebie Apsik proporcja tych składników to za dużo. Aby złagodzić kwaśność, dałam kukurydzy i groszku z puszki. Trochę poprawiło to smak. Następnym razem dam najpierw zupki i dodawać będę ogórki i papryki powolutku, sprawdzając smak. Pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Klosewik akurat jak dla mnie nie jest za kwaśna,chociaż nie lubię ostrych rzeczy a papryki i ogórków to daję małe słoiki[takie od dżemu i jest w sam raz] Cytuj
Klosewik Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Sałatka smakowała wszystkim, była doskonałym dodatkiem do mięska na imprezie. Wchodzi do mojego kanonu, muszę być jedynie trochę ostrożniejsza. Dziekuję i pozdrawiam jeszcze raz. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 bardzo dobra polecam Cytuj
apsik Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Bardzo się cieszę Justynko ,że smakuje ...widzę że była jakaś imprezka. :eek: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 była była urodzinki mężą ................. po sałatce została tylko pusta miska :eek: Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Apsik, czy do tej sałatki można dodać świeżą paprykę zamiast tej ze słoika? Cytuj
apsik Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Myślę że można ,nie zmieni to za bardzo smaku...warto spróbować. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 zrobiłam tę sałatkę i jest baaardzo dobra. zniknęła tak szybko jak i szybko się ją robi :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi