agajka Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam potrzebuje sprawdzy przepis i dokladnie co i jak jakie miesko itp:))))))))))) z gory wielkie dzieki Cytuj
iwona30 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 1 1/2 polędwicy wołowej lub kurczaka ewentualnie mięso wieprzowe w zależności kto co lubi 1 kg pieczarek 3/4 słoiczka przecieru pomidorowego 1 duża cebula 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki marynowanej liść laurowy , pieprz, sól, vegeta , wódka do skropienia mięsa ona nadaje kruchość Mięso pokroić w pasaeczki posolić i popieprzyć, mocno skropić wódką odstawić na 2 godz. Paprykę również pokroić w paseczki. Mięso przed smażeniem opruszyć mąką i smażyć na tłuszczu, następnie dać do garnka nalać wody tak aby przykryło mięso, pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle dać do mięsa, pokroić drobno cebulkę i gotować około 1 1/2 godz. na końcu pokroić i dodac ogórki bez łupki, paprykę i na końcu przecier zagotować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.