grumko Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Bułki zapiekane z jajkiem Ciężko podać dokładnie składniki farszu bo zwykle robimy go z tego co akurat mamy pod ręką. Generalnie potrzebna jest mała bułka, którą obcinamy u góry i wydrążamy środek. Do środka wkładamy co lubimy. W wersji na zdjęciu były to pieczarki podsmażone z cebulką, żółty ser oraz mięso bez pieczenia. Na wierzch wbijamy delikatnie jajko i zapiekamy w piekarniku do momentu aż się zetnie. Smacznego!! Cytuj
elmo_23 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Świetny i bardzo oryginalny pomysł :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Gumko kiedyś , kiedyś robiłam podobne bułeczki też z różnymi farszami tylko wierzch posypywałam żółtym serem :lol: Już dawno ich nie robiłam :P chyba czas na przypomnienie :P Pozdrawiam i polecam sprawdzają się nawet na przyjęciach ;) Cytuj
Nika1990 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Mam taką ochotę na te bułeczki, że na pewno wkrótce je zrobię... Myślę nad nastepującym farszem, jednak nie wiem czy wszystko do siebie pasuje i proszę o radę: żółty ser, papryka, parówka pokrojona w kosteczkę, pieczarki z cebulką - czyli tak jak jest podane, tyle tylko że ta parówka :P Aha i jeszcze jedno pytanie, trochę z innej beczki : jak powinno się jesć takie bułki? Pozdrawiam :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Myślę że jak komu pasuje , jak jest wygodnie :P To jest jak z pizzą jedni jedzą nożem i widelcem, drudzy chapę w łapę i ja tak jadam :P te bułeczki Cytuj
Pączuszek Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Trzeba spróbować fajny przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi