ROKSANA Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Czasami robiąc krem, powstaje "kaszka" dlaczego tak się dzieje? Cytuj
basga Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 zerknij tutaj To znaczy że produkty mogły nie mieć jednakowej temperatury i nastąpiło rozwarstwienie,czyli masa się zważyła :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Roksano nieraz tak wychodzi i jeśli zrobi mi się coś takiego przy kremie maślanym, wstawiam naczynie z kremem do garnka z wodą ciepłą i podgrzewając ucieram na parze. :grin: Pozdrawiam Cytuj
iwona30 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Ja nie raz robie ten sam krem od wielu lat i to potrafi się zważyć,a jak mi się zważy to w malutkim garnuszku topię troszkę masła lub margaryny i małym strumieniem wlewam i cały czas miksuje i ona się złączy. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 :grin: Kochane- a ja zawsze jak zrobi mi się kaszka (krem się zważy) to go wyrzucam :lol: i robię nowy... Przyznaję, że jestem szalenie zła jak mi nie wyjdzie ale co tam... w kuchni jak na wojnie- czasami trzeba odnieść klęske :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.