iwona30 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Składniki: 50 dkg mąki 25 dkg margaryny 3 żółtka 1 proszek do pieczenia Na pianę do placka potrzeba: 7 białek 40 dkg cukru Wykonanie: Z składników zagnieść ciasto podzielić na 3 części. Jeden placek zrobić z zapachem waniliowym, drugi placek z kakao a trzeci placek z zapachem cytrynowym. Ciasto schłodzić i zetrzeć na tarce kolejność następująca: Ciasto waniliowe zetrzeć + piana +ciasto kakaowe zetrzeć + piana + ciasto cytrynowe zetrzeć można dać pianę ale nie musowo. Cytuj
basga Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Lubię robić takie tarte ciasta bo zawsze są delikatne i chrupiące no i nie ma zabawy z wałkowaniem i przenoszeniem na blachę, można zrobić większą porcję ciasta i go zamrozić. Wczoraj tak robiłam szarlotkę i jest pyszna. Cytuj
apsik Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Iwonko czy to jest porcja na dużą blachę i czy możnaby położyć jakieś owoce np.wiśnie. Cytuj
iwona30 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Tak to jest porcja na dość dużą blachę a z owocami nie próbowałam musiałabyś spróbować, czasami dawałam na spód jak starłam jedną porcję ciasta dżem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi