apollyon Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Tematu takiego nie spotkałem w problemach, więc piszę... Otóż, zaczyna mnie mierzić panierowanie kotletów w bułce i w jajku... to nieprzeciętny banał... Próbowałem z maką, ale ogólnie próby są mizerne, bo maką mi odchodzi podczas smażenia, zostając na patelni? co z tym fantem zrobić?? Ostatnio, wykorzystując jeden przepis, eksperymentowałem z musztardą i maką. Niestety, efekt ten sam. musztarda bynajmniej nie wytrzymała procesu transportu z deski na patelnie, nie mówiąc już o tym że się do wszystkiego kleiła, z moimi palcami przede wszystkim... Czy ktoś może eksperymentował z jakimś innym tworzywem na "panierkę"?? jeśli tak, to zapraszam do podzielania się tą wiedzą... Ja, w swoich badaniach doszedłem do wniosku, by schaboszczakowi, czy też filetowi dodać trochę humoruy, iż dobrym pomysł jest zacząć przyprawiać bułkę, którą się panieruje. Niestety, na razie pomysł ugrzązł, z względu na źle dobierane proporcje... Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Spróbuj zrobić panierkę z pokruszonych chipsów...robię taką czasami,bo nam smakuje,a może Tobie również zasmakuje :grin: Na forum jest kilka propozycji na panierki. Cytuj
basga Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zerknij tutaj ,być może coś przypadnie Ci do gustu. Cytuj
apollyon Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dzięki mimo starań zdublowałem temat... postaram się go jednak jakoś wykorzystać... Jakim cudem można coś opanierować na Ketchupie, czy na rzeczonej musztardzie?? Wymaga to jakichś konkretnych rodzajów Ketchupu/musztardy czy też sposoby ich nanoszenia i panierowania?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.