Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najprostszy krem, to wziąć puszkę słodzonego zagęszczonego mleka i gotować w garnku z wodą (nie otwierać puszki) na małym ogniu przez ok. 3 godziny. I to wszystko. Masa świetna do mazurków. ;-)

Opublikowano

Dziękuję ;-) Znam już jeszcze jeden przepis: 250 g masła, puszka mleka( zagęszczonego, słodzonego) i 2 łyzki kakao- wszystko to ubić( masło musi najpierw troszkę poleżeć- z pół godzinki ).Wyszedł bardzo dobry, smarowałam biszkopty :?

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

zagęszczone mleko w puszce włóż do garnka z wodą i gotuj na małym ogniu ok 3 godz. Ostudź. Najlepiej ugotować je dzień wcześniej. Potem to mleko, 1/2 kost. masła i 1/2 kost. margaryny zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj 20 dag. rodzynek, 20 dag. orzechów i 2-3 paczki pokruszonych herbatników i wymieszaj. I już można wykładać na ciasto, np. biszkopt. Smacznego!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.