Inia Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Może zna ktoś przepis na krem z mlekiem zagęszczonym do ciasta? Dziękuję z góry ;-) Cytuj
oligot Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Najprostszy krem, to wziąć puszkę słodzonego zagęszczonego mleka i gotować w garnku z wodą (nie otwierać puszki) na małym ogniu przez ok. 3 godziny. I to wszystko. Masa świetna do mazurków. ;-) Cytuj
Inia Opublikowano 14 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Dziękuję ;-) Znam już jeszcze jeden przepis: 250 g masła, puszka mleka( zagęszczonego, słodzonego) i 2 łyzki kakao- wszystko to ubić( masło musi najpierw troszkę poleżeć- z pół godzinki ).Wyszedł bardzo dobry, smarowałam biszkopty :? Cytuj
vinonka Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 zagęszczone mleko w puszce włóż do garnka z wodą i gotuj na małym ogniu ok 3 godz. Ostudź. Najlepiej ugotować je dzień wcześniej. Potem to mleko, 1/2 kost. masła i 1/2 kost. margaryny zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj 20 dag. rodzynek, 20 dag. orzechów i 2-3 paczki pokruszonych herbatników i wymieszaj. I już można wykładać na ciasto, np. biszkopt. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.