apollyon Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Przejrzałem 6 stron, nic podobnego nie znalazłem... Otóż, ostatnio w moich zboczonych i perwersyjnych gustach, zagościła ochota na zjedzenie czegoś na ciepło z dodatkiem śmietany... Nie nie chodzi mi o zupę... Miałby może ktoś jakiś pomysł na mięsną potrawę, do której bez obaw perturbacji żołądkowych, za to z zbawiennym wpływem na smak i efekt końcowy można by dodać śmietanę, jako koronacje całego dania?? w grę wchodzi również przepis na jakiś elegancki sos, na bazie śmietany... ot tak mnie jakoś naszło, chociaż w ciąży nie jestem Cytuj
basga Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ja bardzo lubię wątróbkę drobiową podsmażoną z cebulką i potem dodaję śmietanę i chwilę duszę razem. Dobry jest też sos CARBONARRA właśnie ze śmietaną. Lubię też młodą kapustkę duszoną,doprawioną mąką ze smietaną,taką na słodko-kwaśno. Cytuj
apollyon Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dobry jest też sos CARBONARRA właśnie ze śmietaną. jakiś link do przepisu nań?? Domownicy by chyba wątróbki nie wytrzymai, pod żadną postacią, choćbym ją w rubinach i szmaragdach podawał... Cytuj
Emka Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ja podsmażam pokrojoną w cienkie paski pierś z kurczaka doprawioną do smaku i na koniec dodaję kilka łyżek śmietany i jeszcze podsmażam aż śmietana zgęstnieje wtedy zrobi się z tego fajny sosik,całość można posypać koperkiem. Tak przygotowane mięsko podaję do ryżu. Cytuj
basga Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Właśnie mi przypomniałaś,że jak zostaje mi mięsko z rosołu to go podsmażam z cebulką i dodaję śmietanę-pychota. CARBONARRA ...proszę bardzo :wink: Cytuj
Emka Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 A czy próbowałaś robić w ten sposób pieczonego kurczaka, palce lizać. Cytuj
basga Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 No przyznam że nie robiłam bo pieczony to znika od razu :wink: Cytuj
Basia K Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 A ja polecam zapiekany karczek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.