marta.larsen Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ta sałatka to HIT naszych spotkań grillowych Składniki: ziemniaki ugotowane w mundurkach-1,5 kg pęczek świeżej młodej cebulki z grubym szczypiorem/opcjonalnie cebula plus pęczek drobnego szczypiorku Sos: 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki kefiru 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1-2 łyzeczki przyprawy curry sól i pieprz do smaku ew. 1/2 łyżeczki cukru Zimne ziemniaczki obrać, pokroić w kostkę, dodać poszatkowaną cebulkę i szczypiorek Wszystko razem wymieszać i połączyć z sosem Wstawiś do lodówki, najlepiej na ilka godzin, w celu przegryzienia się smaków Życzę smacznego Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Skusiłam się na tę sałatkę - jest bardzo łatwa do zrobienia i bardzo dobra :grin: Polecam na tegoroczne grillowanie :shock: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Doroto dzięki za zdjęcia bo kuszą a autorce dziekuję za zamieszczenie przepisu. Jutro wybieramy się na grila więc już mam co zrobić. :lol: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Sałatka zrobiona ale z sosem czosnkowym. Cytuj
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 jakie ziemniaki są lepsze do tej sałatki - młode czy zeszłoroczne? Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Na pewno z młodymi ziemniakami sałatka będzie smaczniejsza :) Cytuj
Dany Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 fajna taka sałatka, konkretna... u mnie do grilla w sumie jada się lżejsze sałatki, ale taka tez mogłaby być ok, więc może przy najbliższym grillu przetestuje ten przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi