Basia K Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Nie wiem,czy nie powielam czyjegos przepisu...Mam go juz jakis czas w swoim skoroszycie,nie pamietam skad.... Robi sie go baaardzo szybko,w smaku jest wspanialy,delikatny. Przypomnialo mi sie o nim,gdy pieklam sernik z jogurtu wg Kasiulka Masa serowa: 1 kg sera 6jajek 2 szkl. cukru 3 szkl. mleka 2 budynie smietankowe 3/4 szkl.oleju spód: 1 jajko 15 dag cukru 12 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyzka kakao szkl. mąki Spód wyrabiamy i wylepiamy nią prostokątną forme. Ser przeciskamy przez praskę dodajemy jajka, cukier i wyrabiamy mikserem. Olej, mleko i dwa budynie wymieszać i wlać do masy serowej konsystęcja powinna byc lejąca (wodnita) wlewamy na spód ciasta i wstawiamy do piekarnika na 50 min. o temp.180st.C Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi