Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panierowana ryba pieczona

Składniki:

1/2 kg filetów z ryby

1 roztarty ząbek czosnku

świeżo zmielony pieprz

2 łyżki oleju

1 łyżka oleju do wysmarowania naczynia

1/3 szklanki zmielonych płatków kukurydzianych

Posikana natka pietruszki

Filety natrzeć czosnkiem i odstawić na 30 minut. Posypać pieprzem, zanurzyć w oleju, obtaczać w płatkach kukurydzianych i układać w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10 minut. Potrawę po wyjęciu podawać posypaną natką pietruszki z frytkami i surówkami.

Czasem robię tą rybę bez użycia piekarnika tylko w wersji smażonej. Wtedy na patelni na oleju smażę najpierw całą główkę posiekanego czosnku, którą po usmażeniu wyjmuję i na tym „czosnkowym” oleju dopiero smażę rybę. Całość posypuję przed podaniem usmażonym czosnkiem.

post-5244-1181546082_thumb.jpg

Smacznego!!

Opublikowano

Witaj Grumko! Bardzo lubie rybe ale ze wzgledu na to ze sie rozwala podczas smazenia to mnie zniecheca, bo uzywam ryby mrozonej. Czy do tego twojego dania moze byc ryba mrozona i co zrobic zeby sie nie rozpadla? :wink: Pozdrawiam

Opublikowano
Jolanto: ja też używam w większości ryb mrożonych. Wczoraj była to na ten przykład sola, która była akurat w promocji w moim osiedlowym supermarkecie :wink: nie znam jakiegoś cudownego sposobu na smażenie ryb, chyba za wyjątkiem takiego, że trzeba być przy tym bardzo ostrożnym :grin: jeśli chodzi o ten przepis to w wersji pieczonej nie ma problemów, a jak wykorzystuję też przepis w wersji smażonej to zwykle biorę kostki, które z założenia są "bezsmakowe", a płatki i duża ilość czosnku sprawiają, że mają świetny smak. Pozdrówka!!
Opublikowano

Wlasnie dzis zrobilam na obiad ta rybke -pycha.Uzylam mrozonych filetow w kostce tylko troche dluzej je trzymalam w piekarniku.Naprawde super przepis polecam go wszystkim, ryba jest soczysta.Jak kazdy przepis Grumko jest godny sprobowania.Pozdrowionka :wink:

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Wlasnie sobie przypomialam o twoim przepisie ale ze nie mam platkow sniadaniowych to zrobie z bulka tarta chyba tez bedzie dobra :-) .Pozdrawiam.

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

  • 10 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.