Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biała kiełbasa po celestyńsku

Składniki:

50 dag białej kiełbasy,

20 dag pieczarek,

2 dag mąki,

200 ml gęstej kwaśnej śmietany,

10 dag groszku konserwowego, natka pietruszki,

tłuszcz,

sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku.

Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i pogrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze ok. 90 stopni C. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę, zagotować. Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. Kiełbasę wyjąć, pokroić na porcje, polać przygotowanym sosem, dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody

post-5244-1181546528_thumb.jpg

Smacznego!!

Opublikowano

:wink:  To rzeczywiście wygląda pysznie akurat mam biała kiełbaske i trzeba się bedzie skusić,dzieki grumko za wspaniałyprzepis :grin:

Opublikowano

Wczoraj zrobiłam tę kiełbaskę, tylko nie dodałam groszku, bo moi chłopcy nie lubią, dałam natomiast wiecej pieczarek. Podałam z ziemniakami i kalafiorem. Wszystkim bardzo smakowało. :grin: PS. A tak naprawdę - dlaczego nazywa się "po Celestyńsku" - tak mi się cos wydaje, że to Twój własny wynalazek..... :wink: Naprawdę warto spróbować - obiad szybki i smaczny, :grin:

Opublikowano
niuniaczek: niestety to nie mój przepis: kiedyś znalazłem go w sieci: wydrukowałem i w końcu doczekał się realizacji :wink: moje wrażenia po konsumpcji były równie pozytywne :grin: pozdrawiam!
Opublikowano

Grumko, dzięki za odpowiedź - myślałam, że to Twój wynalazek - bo to zalatuje takim męskim "pichceniem" które uwielbiam - jak zresztą większość Twoich przepisów - niektóre juz próbowałam, a niektóre są wydrukowane, myśle, że i te moim facetom posmakują, pozdrawiam

Opublikowano

Dzisiejszy obiad był bardzo smaczny, dziękuję Grumko za przepis i można nawet zrobić jak ktoś się zjawi i podać do tego chleb, będzie podane coś innego i bardzo smacznego. Pozdrawiam

Opublikowano

:cool: Witaj grumko dziś zrobiłam kiełbaskę i jest rewelacyjna ,to mój wyrób może nie tak pieknie przyzdobiony ale bardzo smaczny.Pozdrawiam i dziekuje za przepis i polecam wszystkim bo warto wypróbować. :razz: :cool:

post-4684-1182433321_thumb.jpg

  • 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.