grumko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Szynka pieczona z ziemniakami Składniki: 1,5 kg szynki wieprzowej 1,5 kg ziemniaków 8 małych cebulek 2 łyżeczki musztardy 2 ząbki czosnku łyżeczka tymianku łyżeczka rozmarynu łyżeczka szałwi liść laurowy natka pietruszki tłuszcz do smażenia sól, pieprz Umyte mięso pokroić w kostkę, natrzeć musztardą wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem, ziołami, solą, pieprzem i odstawić na 2 - 3 godziny w chłodne miejsce. Następnie mięso z marynatą wstawić do gorącego piekarnika. Po półtorej godziny dookoła pieczeni ułożyć obrane ziemniaki i cebulki, oprószyć je solą i pieprzem, dodać liść laurowy i wstawić do gorącego piekarnika na 50 - 60 minut. W czasie pieczenia ziemniaki obrócić. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.