Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szynka pieczona z ziemniakami

Składniki:

1,5 kg szynki wieprzowej

1,5 kg ziemniaków

8 małych cebulek

2 łyżeczki musztardy

2 ząbki czosnku

łyżeczka tymianku

łyżeczka rozmarynu

łyżeczka szałwi

liść laurowy

natka pietruszki

tłuszcz do smażenia

sól, pieprz

Umyte mięso pokroić w kostkę, natrzeć musztardą wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem, ziołami, solą, pieprzem i odstawić na 2 - 3 godziny w chłodne miejsce.

post-5244-1181547575_thumb.jpg

Następnie mięso z marynatą wstawić do gorącego piekarnika. Po półtorej godziny dookoła pieczeni ułożyć obrane ziemniaki i cebulki, oprószyć je solą i pieprzem, dodać liść laurowy i wstawić do gorącego piekarnika na 50 - 60 minut.

W czasie pieczenia ziemniaki obrócić.

post-5244-1181547701_thumb.jpg

Smacznego!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.