majLoo Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Zawsze moja siosra ma problemy z dieta...zastanawia sie nad warzywna czy owocowa...zawsze mowie ze to nie ma roznicy zeby zastosowala dwie na raz...ale oczywiscie ona mowi ze jest roznica..nie podzielam jej zdania...a Wy? ;-) Cytuj
agnieszka Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 jedno jest pewne...owocowa na pewno bedzie smaczniejsza:) Cytuj
uretan Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Te diety nie są tyle samo warte. Owocowa jest raczej dla aktywnych, ruchliwych, bo w owocach jest wbrew pozorom sporo energii (różne cukry!!). Jeżeli niedużo się ruszasz (np. siedzisz ciągle przy komputerze ;-)), to zdecydowanie preferuj warzywną. Cytuj
freezer003 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 myśle że dieta warzywna będzie skuteczniejsza ze względu na to że niektóre owoce mają dużą zawartość cukru Cytuj
Gość Kiwi Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Niestety tak już bywa , że jak coś smaczniejsze to trzeba wybrać drugie ;-) Cytuj
MaRiO Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 obie są o pupe rozbić ;) Cytuj
ela2225 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Wydaje mi się ze warzywna bedzie skuteczniejsza Cytuj
dana2005 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ja uważam, ze warzywna a szczególnie kapuściana jest korzystniejsza. Ja stosując (starając się)przestrzegać diety rozdzielnej i jedząc w zasadzie wszystko (zasada - im mniej to lepiej, posiłki nie częściej niz co 3 godz.), ostatni posiłek ok. godz. 17-18 i dużo surówek właśnie z białej kapusty, kiełków, soków owocowo-warzywnych, jedząc tylko niewielkie ilości chleba razowego(upieczonego samemu), duzo ruchu(trzeba codziennie przejść ponad 5 km) schudłam przez 1 rok ponad 10 kg bez efektu jojo. Kapusta posiekana zamiast jabłka doprawiona cytrynką, oliwką, kiedy dopadnie głód no i dużo wody niegazowanej, czerwonej herbaty. To tyle. Cytuj
dana2005 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Chcę jeszcze dodać, iż ze względów zdrowotnych zmuszona byłam zmniejszyć wagę. Próbowałam różnych diet.Gotowałam zupę Kwaśniewiskiego i próbowałam diety kopenhadzkiej, kilka kilogramów schudłam a póżniej wilczy głód i waga wracała z naddatkiem. Wydaję mi się, ze ta kapuściana dieta i ruch pomogły. Cytuj
mistall Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 zle po co w ogole sie ograniczac do jedzenia tylko warzyw albo tylko owocow...polaczyc oba produkty, bedzie na pewno zdrowiej, w koncu ma byc zdrowo, a od polaczenia warzyw z owocami sie nie tyje, zapewniam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi