Jolanta Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Podam skladniki tak na oko.Danie jest proste w wykonaniu. Skladniki na placki ziemniaczane: ziemniaki cebula maka pszenna jako sol i pieprz Skladniki na gulasz: Pol kilo miesa wieprzowego lub wolowego duza cebula kilka pieczarek lyzka koncentratu pomidorowego przyprawy jak kto lubi papryka ostra Ziemniaki zetrzec na malych oczkach dodac jajko, make, starta cebule i przyprawy wszystko dokladnie wymieszac.Smazyc na duzej patelni placki ziemniaczne. Miesko pokroic w kostke podsmazyc na patelni nastepnie przelozyc do garnka.Do mieska dodac przesmazona cebule i pieczarki.Mozna rowniez dac marchewke.Wszystko zalac woda i gotowac do miekkosci doprawic do smaku.Gulasz musi byc pikantny.Gdy miesko bedzie miekkie zagescic go maka(musi byc gesty zeby nie wyplywal nam z plackow) Na usmazone placki klasc gulasz i zlozyc na pol(mozna na wierz posypac startym zoltym serem i wtedy wlozyc na chwile do piekarnika aby rozpuscil sie ser) Podawac z ulubiona przystawka jak rowniez z ketchupem. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Smacznego! Cytuj
zakalec Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Mniam! Wyglada i brzmi pysznie!!! Cytuj
Jolanta Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zakalec naprawde polecam!!ja tak samo jak ty mieszkam na obczyznie :wink: . Pozdrawiam! [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.