ina12 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 3 szklanki mąki łyżka tłuszczu - może być margaryna, smalec lub oliwa szklanka cukru szklanka mocnego naparu kawy naturalnej lub zbożowej 4 jaja 25 dag miodu naturalnego lub sztucznego łyżeczka sody oczyszczonej przyprawa korzenna do pierników tłuszcz i bułka tarta do formy Miód rozgrzać, dodać napar kawy, zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z tłuszczem. Ucierając dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą oraz wlewać przestudzony miód z kawą. Dokładnie wymieszać. Ubić sztywną pianę, wymieszać ją z ciastem. Ciasto wlać do formy i piec ok. 50 - 60 minut w temp. 180*C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.