ainoh7 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 mam pytanie jak w temacie - czy moge wstawic ciepła np. herbate do lodówki zeby sie ochłodziła? czy zniszcze w ten sposób lodówke? :wink: nie wiem a wole sie upewnic bo oststnio tak własnie robie :grin: a np. czy moge wstawic goraca kawe do zamraazalnika? jak to jest z tym ochładzaniem? :grin: bardzo prosze o info Cytuj
Miuriel Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Stanowczo odradzam. Można zniszczyć lodówkę zamrażalnik też. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 nawet mnie nie strasz... :wink: Cytuj
iwona30 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 No niestety ale nic ciepłego nie można wstawić do lodówki ani do zarażarki w ten sposób można zepsuć. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 ok juz bede grzeczna i nic tam nie wkładam takiego ciepłego... :grin: ale powiedzcie mi jeszcze czy jest to normalne ze na lodówce sa takie no.. "kropelki rosy" taka woda mi sie tam zbiera tzn. od wewnatrz na tej tylniej scianie. :grin: to ma byc woda czy zamarzniety bardziej lód? albo wogóle tego ma nie być? :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Nie przeczytałaś instrukcji i w niej pisze że nie można nic ciepłego wstawiać. Kropelki rosy są, to jest normalne i one nie zawsze są kropelkami bo są okresy że te kropelki sa zmarznięte zauważ, a jak jest rosa to są już skropliny i one spływają na dół do wgłębienia i przez otworek spływają do rynienki która jest umieszczona w tyle. Wszystko jest w porządku, tak jak potrafiłam postarałam się wytłumaczyć. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Tak jak pisały dziewczyny-nic ciepłego ani gorącego nie wolno wstawiać do lodówki,bo wtedy podnosi się temperatura i sprężarka musi bardziej pracować/marnujemy prąd/. Nie wstawiamy płynów w odkrytych naczyniach bo zwiększa się wilgotność i tworzy się szron. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witaj ! Zgadzam się w 100% z wcześniejszymi wypowiedziami , a od siebie jeszcze dodam, że jak wstawiasz coś gorącego do lodówki czy do zamrażarki podnosisz w niej temperature to powoduje powstawanie szronu , więc bardzo szybko będziesz miała zamrażalkę zaszronioną. Przy takich temperaturach jak są teraz to zamrażalkę otwieram wyjmuję co potrzebuję i jak najszybciej ją zamykam, żeby tego gorącego powietrza jak najmniej się tam dostało, bo zaraz będzie zaszroniona. Tak jak napisała Halinka wszystko piszą w instrukcji. Pozdrawiam :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Basiu i Kasiu zwracam się do Was czy ten mężczyzna który zmieniał mi kierunek otwierania drzwi dobrze doradził, powiedział że odmrażając zamarżalnik mogę wstawiać garnek z gorącą wodą to prędzej się odmrozi. Ja nie posłuchałam jego rady i nigdy tak nie postępuję. Pozdrawiam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja zawsze wstawiam garnek z gorącą wodą gdy rozmrażam zamrażarkę i nic złego się nie dzieje.Przecież wstawiając zamrażarka jest wyłączona i nie pracuje,więc nic złego się stać nie może,a jak już jest pozbawiona szronu to zanim ją umyję to nabiera temperatury pokojowej i wtedy włączam ją i dalej mrozi. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Halinko nigdy tak nie robiłam zawsze się bałam że mogę uszkodzić te kanaliki z gazem, więc wyłączam ją na noc , albo rano i później wkraczam, reszte jak już się oderwie usuwam żeby było szybciej. Słyszałam że co po niektórzy stosują suszarkę do włosów :wink: Cytuj
basga Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Przyznam się,że w starej lodówce to wstawiałam gorącą wodę do zamrażalnika,oczywiście była odłaczona od sieci i nic się nie działo. Teraz mam lodówko-zamrazarkę nowszej generacji i bardzo rzadko ją rozmrażam ale już nie stosuję metody z garnkem,poprostu rozmraża się szybko i nie ma potrzeby tego przyspieszać. Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja też mam lodówko-zamrażarkę nowej generacji,ale jak mi się spieszy to wstawiam garnek z ciepłą wodą i nic się złego nie dzieje. Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Dziękuję Wam, ja też mam nowej generacji i Dorunia ma rację jak będę chciała żeby jeszcze szybciej rozmrozić to śmiało wstawię garnek z gorącą wodą. Basiu w starej też tak robiłam jak Ty. Kasiu o stosowaniu suszarki też słyszałam od kogoś bardzo dawno temu, przecież wygodniej jest wstawić garnek, a nie trzymać suszarkę w ręce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi