zakalec Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Przygotowywane przez moja babcie... Skladniki: - ryz - mleko - cukier - smietana Przygotowanie: Poslodzic smietane do smaku. Ryz ugotowac na mleku. Minus tej potrawy to to, ze trzeba podczas gotowania caly czas mieszac, a potem trzeba przkryty garnek przechowywac w pierzynach, bo potrawe ciezko odgrzac gdyz sie przypala. Podawac na cieplo polane slodka smietana. Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 To musi być bardzo smaczne,ale ze względu na kaloryczność nie dla mnie...ale rodzinka na pewno się ucieszy...można polać też sokiem delikatnie :wink: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Dorunia ja polewam to sokiem albo wiśniowym albo truskawkowym... ale zdradze Ci sekret :wink: najlepsze jest z soczkiem malinowym :grin: Cytuj
iwona30 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja to uwielbiam, taki ryż z polany koktajlem truskawkowym. Pycha mmmmmm. Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 A posypcie jeszcze cynamonem to dopiero rarytas :wink: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Jola... zgadzam się- ryż z cynamonem :razz: Pyszności :cool: Cytuj
Basia K Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 A ja uwielbiam przygotowana w podobny sposób kasze manna na mleku :razz: Polewam ja wlasnie sokiem,albo roztapiam w nie kostke gorzkiej czekolady..... Mniam,az mi slinka leci..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi