Bernimek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 pijany LUCEK biszkopt 5 jajek, 6 łyżek mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, cukier waniliowy, Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek, z białek ubić sztywną pianę. Ciągle ubijając powoli dodawać kolejno: cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao. Ciasto wylać na blachę i upiec. masa 1 szkl. wiórków kokosowych, 1 szkl. kaszy manny, 1 szkl. cukru, 1 szkl. wódki 1 kostka masła Wszystki składniki masy (oprócz masła) połaczyć, np. w słoiku 1l. Dokładnie wymieszać, zakręcić zakrętką. Wstawić do lodówki na całą noc. Masło ubić na puch i łyżką dodawać masę ze słoika. Masę wyłożyć na biszkopt. 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady zetrzeć na masę. SMACZNEGO Cytuj
pawdor Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 szybkie i pyszne ciasto. wspaniały przepis. Cytuj
Azalka Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Ciasto rzeczywiśącie pyszne i proste w wykonaniu. Najbardziej moim domownikom smakował biszkopt, bo do masy zamiast wódki dodałam przez pomyłkę spirytus, ale paliło 8) .ale i tak dało się go zjeść. Ja jeszcze na masę wyłożyłam biszkopty i na to poszła polewa czekoladowa. Dzięki za fajny przepis. Cytuj
monika76 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 mam tylko jedno pytanie... kasza manna , jak się domyślam ma być ugotowana zanim połączymy ją z masłem ...ale ile jej ma być , tzn czy to ma być 1 szklanka ugotowanej kaszy manny czy 1 szklanka sypkiej i dopiero ją ugotować... Przepraszam jeśli to głupie pytanie, ale jestem początkującą gospodynią.. Ciasto wydaje mi się ( z opisu ) wspaniałe 9i zamierzam je zrobić...Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 24 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Droga Moniczko! Kaszy manny nie gotujemy !!! Robimy masę dokładnie tak jak jest napisane w przepisie. Spróbuj - z pewnością ci sie uda !!! A ciasto jest bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu !!! Pozdrawiam !!! Cytuj
Bernimek Opublikowano 24 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 1 szklanka sypkiej kaszy manny Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Dobry sposób na wiórki od malibu,prawda? 🙂 Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Ten krem super pasuje do murzynka. Cytuj
ela52 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Ja mysle.ze ciasto dobre i szybko sie je robi. Dzieki za fajny przepis. 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ktoś sobie skopiował ten przepis kropka w kropkę...znalazłam to bo w googlach czegoś szukałam. Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 no zdarza się basga zdarza :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi