ina12 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 10 dag orzechów, albo migdałów, lub płatków owsianych - do wyboru 2 białka 6 łyżek cukru pudru łyżka margaryny tłuszcz do blachy. Migdały sparzyć, obrać z łupin, wysuszyć i zemleć. Orzechy zemleć. Jeżeli będziemy robić z płatków owsianych, to zrumienić je na krótko na margarynie, rozgnieść wałkiem na stolnicy i wymieszać z częścią cukru pudru. Białka ubijać, pod koniec dodać cukier puder. Sztywną pianę delikatnie wymieszać z orzechami, migdałami lub płatkami owsianymi. Masę kłaść łyżką lub szprycą na natłuszczoną blachę i piec około 20-30 minut w temp. 180*C. Wyjmować jeszcze gorące. Ciastka przechowywać w zamkniętych puszkach, co zapewnia zachowanie świeżości i kruchości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.