Jolanta Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Wasnie znalazlam stary przepis na super ciacho, ktore sie szybko robi. Upic biszkopt kazdy ma swoj wyprobowany 2 sniezki 1 galaretka zaleznosci od smaku jakich chcemy uzyc owocow ok 1/2 kg truskawek ,wisni lud owoc w puszce np. brzoskwinie Sniezki ubic wedlug przepisu.Galaretke rozpuscic w mniejszej ilosci wody niz jest w przepisie(1,5 szkl wody) i wystudzic.Do ubitej na sztywno sniezki dodac przestudzona dobrze galaretke i dokladnie wymieszac. Masa budyniowa: 1 budyn smietankowy 1/2 l mleka 2 lyzki maki 3/4 szkl. cukru 3/4 kostki masla 2 zoltka sok z cytryny Odlac pol szklanki mleka i rozrobic w nim budynie z maka.Reszte mleka zagotowac z cukrem i ugotowac budyn.Wstudzic.Maslo utrzec na puch dodac zoltka i powoli wystudzony budyn na koniec dodac sok z cytryny dokladnie wymieszac. Biszkopt przekroic na pol przelozyc masa budyniowa na to owoce przykryc drugim blatem biszkoptowym nastepnie zalac sniezka polaczona z galaretka. Zycze udanego pieczenia oraz smacznego jedzenia!!! :razz: Cytuj
aga0113 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam! Takie ciasto podobne cisato. Do śnieżki dałam galaretkę w szklabce wody ugotowaną i truskawki w ćwiartki. Ponieważ biszkopty mnie nie bardzo lubie piekę takię ciasto biszkoptpwe z olejem. Do niego też wrzuciła truskawek parę. Było bardzo dobre polceam każdemu.Agata Cytuj
andy8 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jolu i kolejne ciasto do wypróbowania :razz: Cytuj
Jolanta Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Aga, ale w tym przepisie nie ma :cool: biszkoptow tylko trzeba upic biszkopt.Pozdrawiam :razz: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
aga0113 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Wiem że nie ma biszkoptów tylko pieczony :razz: :cool: :cool: . Ale mi nie wychodzi taki prawdziwy biszkopt dlatego napisałam że mnie nie lubią :razz: ;) i jak pieke dodaje olej i mam takie ciasto biszkoptowe.Pozdrawiam i bardzo polecam Cytuj
Jolanta Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Aga sorki ale ja tak zrozumialam :cool: . A co do biszkoptu to ja tez pieke taki z oliwa + ocet+proszek do pieczenia bo ten mi nie opada :razz: .Pozdrowionka :cool: i milego wypieku!! [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi