ainoh7 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 czuje ze mnie wysmiejecie ale coż.... :razz: bo mam pytanie: wsadziłam sobie plastry łopatki do takiej fajnej zalewy z oliwi z oliwek z przyprawami... chciałam to upiec dzis w piekarniku widze jednak ze nie zdaze... i uwaga tu moje pytanie: :razz: czy moge to tak zostawic w lodówce do jutra i jutro sobie zrobic? :cool: czuje ze nic temu chyba nie bedzie ale wole sie upewnic... :cool: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Oczywiście że możesz, ja często tak robię, wieczorem zasypuję przyprawami i dopiero drugiego dnia piekę . Wtedy jest smaczniejsze , bo dobrze przejdzie przyprawami. Nie ma z czego się śmiać, nie wszystko może sobie poleżakować. Pozdrawiam i życzę smacznego :razz: Cytuj
sylwuśka Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Musze przyznać, że ja taką marynate robię do kurczaka, karkówi i nie tylko :D przeważnie taka marynata służy mi przed wielkim grilowaniem :D I ja słyszałam i wiem sama po swoim przykładzie, że im dłużej w takiej marynacie jest nasze mięsko tym jest o wiele smaczniejsze :D Ps: nie tylko do grilowania takie marynaty są dobre, ale równiez do pieczenia, zupek np: gularzowej i wszelkiego rodzaju sosów :D Cytuj
Gosia77 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja z reguły nacieram mięsko przyprawami i zostawiam na noc w lodówce wtedy jest jeszcze smaczniejsze bo przyprawy lepiej się "wgryzą" w mięsko :D Cytuj
Christina Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Jeśli mięso jest świeże, to w marynacie na bazie oleju i przypraw, może stać w lodówce, pod przykryciem, nawet 2-3 dni. - Trzeba tylko codziennie wszystko przemieszać. Takie dłuższe marynowanie jest zalecane szczególnie przy większych kawałkach mięsa (na pieczeń) lub przy mięsie "twardszym" - czyli np. wołowina, indyk... ale to nie znaczy, że mniejszych kawałków świeżego mięsa nie można tyle marynować. Wołowina i indyk stają się wtedy kruche i pyszne :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.