sabina1111 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam wszystkich użytkowników forum! Jestem tu początkująca, dopiero się zarejestrowałam. Mam pytanie i mam nadzieję że ktoś mi pomoże. Nigdzie nie mogę znaleźć przepisu na ciastka które popularnie nazywane są NALEŚNICZKAMI. Tak naprawdę to fachowa nazwa chyba brzmi inaczej, bo przejrzałam już kilkadziesiąt stron kulinarnych w internecie i nigdzie nie znalazłam tego przepisu [E] Te ciastka to biszkoptowe kółka złożone na pół , a w środku jest masa podobna do takiej jak w kremówkach. Jeżeli ktoś zna przepis, którego poszukuję to bardzo proszę o odpowiedź Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów !!! Cytuj
wiola344 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 :cool: Witaj sabinko ,myśle że chodzi ci o popularne języczki, ciasto biszkoptowe przełozone masą budyniową ? :razz: Cytuj
basga Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Sabinko...zapewne to coś takiego :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Takie gotowe kupowałam pod nazwą omlety. Cytuj
apsik Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Sabinko ja też kiedyś piekłam takie ciastka i miałam sprawdzony dobry przepis i jak znajdę go w swoich zbiorach to podam go z pewnością. Musisz być jednak cierpliwa bo mam obecnie kłopoty z poruszaniem się a przepis leży gdzieś na strychu ,jak wrócą moje dzieci to zniosą mi pudło i poszukam. Cytuj
wiola344 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 :cool: Sabinko podałam wczoraj przepis na biskwity biszkoptowe zobacz czy o to ci chodzi :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi