ina12 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 10 dag kaszy kukurydzianej 2,5 szklanki mleka jajko 5 łyżeczek cukru cukier waniliowy odrobina soli kolorowy dżem do dekoracji, lub sok do polania 2/3 mleka zagotować. Do reszty mleka wsypać kaszę, wymieszać, wlać do wrzacego mleka i mieszając gotować około 10 min. Całe jajko utrzeć z cukrem. Można wsypać do jajka ale niekoniecznie trochę cukru waniliowego. Zestawioną z ognia kaszę podprawić z jajkiem i ubijać w tym samym naczyniu, do wystudzenia. Już prawie wystudzony krem rozłożyć do kompotierek spłukanych zimną wodą i obsypanych wewnątrz cukrem, zastudzić. Przed podaniem okrajać krem nożem od brzegów kompotierek, wyłożyć na talerzyki i udekorować dżemem lub polać sokiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.