jot Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 -1 szkl. wody -1szkl. oleju - 1/2 szkl.octu -3 łyżeczki przecieru pomidorowego - 3 łyżki cukru - 1 łyżka soli -6-8 ziarenziela angielskiego -3 liście laurowe -4 cebule 1.Wszystki składniki gotować 5 min. 2. Do zaprawyu włożyć wyfiletowane i obrane ze skóry śledzie 3. gotować 10 - 15 min. 4. nie mieszać i odstawić w zimne miejsce do nia następneg 5. smacznego :roll: :razz: :shock: :grin: :roll: Cytuj
basga Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zapewne tych śledzi ma być 1 kg?Filety czy całe? Cytuj
jot Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 tak tych śledzi ma być 1kg, ale jeśli ktoś chciałby spróbawać to może być ich mniej :roll: Przy filetach mniej pracy :razz: :shock: :grin: Cytuj
gosia34 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 dlaczego te śledzie nazywają się zielone:?: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.