Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis pochodzi z opakowania po płatkach ryżowych

Banany po afrykańsku

Składniki:

- 130 g płatków ryżowych

- 130 g mąki pszennej

- 6 bananów

- 2 jajka

- 2 szklanki mleka

- olej do smażenia

- cynamon i sól do smaku

Przygotowanie:

Płatki ryżowe wymieszać wymieszać z mąką pszenną. Wbić jajka, wsypać sól, cynamon i wlewając stopniowo mleko ucierać na jednolitą masę. Odstawić ciasto na godzinę w chłodne miejsce. Banany obrać i pokroić wzdłuż. Każdą połówkę zanurzyć w cieście i smarzyć w głębokim tłuszczu. Gdy się zrumienią, wyjąć i odsączyć. Pozdawać gorące i posypane cukrem pudrem.

Smacznego!

  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Zrobiłam dzisiaj te banany na podwieczorek i wyszły wyśmienite. Do ciasta dałam jeszcze troszkę cukru pudru i sparzone rodzynki. Mniam :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.