Kasiulek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Przepis pochodzi z opakowania po płatkach ryżowych Banany po afrykańsku Składniki: - 130 g płatków ryżowych - 130 g mąki pszennej - 6 bananów - 2 jajka - 2 szklanki mleka - olej do smażenia - cynamon i sól do smaku Przygotowanie: Płatki ryżowe wymieszać wymieszać z mąką pszenną. Wbić jajka, wsypać sól, cynamon i wlewając stopniowo mleko ucierać na jednolitą masę. Odstawić ciasto na godzinę w chłodne miejsce. Banany obrać i pokroić wzdłuż. Każdą połówkę zanurzyć w cieście i smarzyć w głębokim tłuszczu. Gdy się zrumienią, wyjąć i odsączyć. Pozdawać gorące i posypane cukrem pudrem. Smacznego! Cytuj
behatka Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kasiu! O jakie płatki w końcu chodzi - owsiane czy ryżowe? :razz: :shock: Odpowiedz szybko bo chętnie bym zrobiła - uwielbiam banany smażone. Pozdrawiam. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 O rany... chodzi o płatki ryżowe :razz: przez moje zamyślenie napisałam owsiane... Ale oczywiście chodzi o ryżowe :shock: Zaraz poprawię :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Zrobiłam dzisiaj te banany na podwieczorek i wyszły wyśmienite. Do ciasta dałam jeszcze troszkę cukru pudru i sparzone rodzynki. Mniam :grin: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Fajnie, że smakowały... Cieszę się :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi