ina12 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 3 szklanki płatków owsianych 1-2 szklanek cukru 4 łyżki kakao 13 dag margaryny 8 łyżek mleka cukier waniliowy lub aromat waniliowy cukier puder do posypania W garnku zagotować mleko z cukrem, margaryną i kakao. Do gotujacej się masy wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok. 3-5 minut. Z ciasta formować kulki, z wierzchu posypać cukrem pudrem i zostawić do wystygnięcia. Cytuj
wiola344 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 :grin: Robiłam kiedyś te kulki są bardzo dobre ,właśnie zastanawiałam się gdzie podział mi się przepis na nie ,bo ostatnio widze że jest zainteresowanie wyrobów z płatków owsianych,ale w moim przepisie nie posypywało się cukrem poniewaz one itak sa słodkie.Ale i tak polecam :razz: Dziękuje ineczko za przepis i przypomnienie mi o tych kuleczkach. :shock: Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Wiolu ja też je dawno temu robiłam, teraz podaję bardzo stare przepisy wypróbowane. Ja w przepisie podałam że cukru można dodać mniej albo więcej. Wiolu cieszę się że znasz te kuleczki i dziękuję bardzo za wystawienie opinii. Pozdrawiam Cytuj
wiola344 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 :grin: Ineczko faktem jest ze tez bardzo ale to bardzo dawno temu je robiłam jak moje starsze dzieci były małe to jakie ponad 10 lat temu ,potem zapomniałam o nich ,bo jak dzieci małe to wiadomo łasuchy na wszystko ,ale trzeba będzie odświerzyć pamięć i następne pokolenie niech je zajada :razz: :shock: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi