grumko Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zupa z Florencji Składniki: 15 dag pieczarek, 1,5 l rosołu (może być z kostki): ja gotowałem bulion na żołądkach drobiowych, które następnie posiekałem i dodałem do zupy. 2 dag kaparów 25 dag ugotowanego domowego makaronu, 150 ml śmietany, 10 dag startego żółtego sera, natka pietruszki, 1 łyżka masła, sól, pieprz i majeranek do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Zalać rosołem, dodać kapary. Gotować ok 8 min. Wlać śmietanę. Zagotować. Dodać ugotowany makaron, natkę pietruszki i starty żółty ser. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Smaczngo!! Cytuj
AnItKa Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Tak od jakiegoś czasu korzystam z tej stronki bo są naprawde pyszne przepisy. Musze przyznac, że Twoje bardzo mi sie podobają takie hmm światowe :razz: . Ta zupka wygląda bardzo smacznie, chyba sie skusze :shock: . Pozdrawiam! Cytuj
Larte Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Dziś wypróbowałam ten przepis :razz: Zupa bardzo dobra :) Dodałam od siebie 2 serki topione śmietankowe, bo zostały mi w lodówce :) Pycha! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.