Jolanta Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Skladniki: 1 kg.skrzydelek duzo papryki chilli (w proszku) duzo pieprzu cayenne przyprawa do kurczaka (dlatego tak podaje bo wsypywalam przyprawy na oko) maka 2 jajka olej do smazenia Skrzydelka trzeba przekroic na pol(ja juz kupuje takie polowki gotowe).Umyc dobrze osuszyc je z wody.Przyprawic podanymi przyprawami i najlepiej odstawic do lodowki na noc wtedy dobrze przejda przyprawami.Jajka rozklucic.Wlac je do przyprawionych skrzydelek ze 2 godz.przed smazeniem.Olej wlac do glebokiej patelni i dobrze rozgrzac.Skrzydelka obtaczac w mace i klasc na gleboki olej.Smazyc z obu stron do miekkosc. Trzeba uwazac aby za szybko sie nie przypalily, ja sprawdzam najpierw jedno czy jest juz usmazone. Sami ocencie te skrzydelka jakie sa smaczne :razz: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Apetycznie wyglądają te skrzydełka.Już wpisuję do zeszytu.Pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jolcia a wyobraz sobie jak smakuja!!! :razz: Pozdrawiam [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 skrzydełka wyszły suuuper, naprawdę godne polecenia, co prawda nie pamiętam kiedy jadłam coś z KFC więc nie mam porównania :) ogólnie piątka z plusem :( Cytuj
Jolanta Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dzieki Magdalenko za piatkie i to z plusem :( .Uwiez mi ze ja robie tr skrzydelka co weekend bo moja corka za nim przepada.Pozdrawiam :) . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi