ina12 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 2 szklanki mąki 10 dag margaryny 2 dag drożdży jajko, mleko, łyżka cukru sól, kminek, białko do posmarowania paluszków tłuszcz do blachy Mąkę i wszystkie składniki ciasta dobrze wyrobić dodając tyle mleka, aby uzyskać gęstość ciasta pierogowego, odstawić do wyrośnięcia. Gdy podrośnie, pokrajać na mniejsze kawałki i uformować cieńkie wałeczki. Pokrajać je na kawałki 15-20 centymetrowe, posmarować białkiem i posypać kminkiem. Ułożyć na blasze natłuszczonej i pozostawić do wyrośnięcia, Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor ok. 15-20 minut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.