Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 szklanki mąki 10 dag margaryny 2 dag drożdży jajko, mleko, łyżka cukru sól, kminek, białko do posmarowania paluszków tłuszcz do blachy Mąkę i wszystkie składniki ciasta dobrze wyrobić dodając tyle mleka, aby uzyskać gęstość ciasta pierogowego, odstawić do wyrośnięcia. Gdy podrośnie, pokrajać na mniejsze kawałki i uformować cieńkie wałeczki. Pokrajać je na kawałki 15-20 centymetrowe, posmarować białkiem i posypać kminkiem. Ułożyć na blasze natłuszczonej i pozostawić do wyrośnięcia, Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor ok. 15-20 minut.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.