wiola344 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 :grin: :razz: Składniki: -2 serca wieprzowe -ok 200g wątroby wieprzowej -2 cebule -6 ząbków czosnku -liść laurowy -kilka ziaren ziela angielskiego -2 łyżki duże mąki -2 łyżki masła lub margaryny Wykonanie: Serca zalać wodą tak aby je przykryło, dodać liść ,ziele,całą cebule 1 ,czosnek 4 ząbki i gotować aż serca będą miękkie ,pod koniec gotowanią posolić.Wyjąć serca i zostawić do ostygnięcia. Ostudzone serca pokroić w kostkę, podsmażyć drugą cebulę pokrojoną i czosnek ,potem dodać mąkę i lekko podsmażyć, zrobić taką jakby zasmazkę .Wrzucić serca do garnka wysokiego zalać wodą , doprawić do smaku pieprzem ,papryką i dodać majeranek (tyle ile kto lubi) jak to się troche podgotuje dodać pokrojoną w kostkę surową wątróbkę i zagotować ok 5 min.Podawać z kasza albo makaronem ,albo poprostu z chlebem.Polecam gorąco to jest pyszne. :shock: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.