ina12 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 " Przepisy czytelników" Ciasto 1 masło roślinne 6 jaj 2 szklanki mąki szklanka cukru pudru cukier waniliowy olejek rumowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce według własnego uznania Krem kostka margaryny 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru po dwie łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej cukier waniliowy Polewa 1/2 kostki margaryny szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Utrzeć masło z cukrem, dodając po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę, do drugiej dodać kakao i dwie łyżki wody, po czym wyłożyć na jasną część ciasta. Na wierzchu dość gęsto rozłożyć owoce i piec około 45 min. Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Ostudzony dodawać stopniowo do utartej margaryny. Gdy ciasto ostygnie, nałożyć na nie krem. Polewę sporządzić rozpuszczając w garnku jej składniki, nie dopuścić do zagotowania. Gdy wystygnie, oblać nią ciasto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.