Jolanta Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Skladniki suche: 2,5 szkl. maki 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 1 lyzeczka cukru waniliowego Szczypta soli Wszystko razem wymieszac, Skladinki mokre: 3/4 szkl. jogurtu naturalnego 1/2 szkl. mleka 2 jaja 100 g masla roztopionego, przestudzonego Wszystko razem wymieszac, Do skldników suchysz dodac skladniki mokre, wszystko dokladnie wymieszac ale krótko. Masa serowa: 25 dag sera bialego 2-3 lyz. cukru 1 lyzeczka curku waniliowego 1 jajko Wszytko razem wymieszac. Wysmarowac forme do muffinek, nalozyc jedna lyzczke ciasta, na to mase serowa i przykryc nastepna lyczka ciasta. Piekarnik nagrzac do temp. 200 C i piec okolo 20 minut. Zycze Smacznego :evil: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
apsik Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jolu śliczne te muffinki i jakie apetyczne-a obiecałam sobie ograniczyć trochę pieczenie. :evil: Cytuj
marzycielka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Rzeczywiście mufinki bardzo ładnie wyglądają.Przepis już spisuję do zeszytu i wypróbuję,gdy tylko nabędę foremki.Pozdrawiam i dziękuję za przepisik. :evil: Cytuj
Jolanta Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Dzieki dziewczyny,ze moje muffinki wam sie podobaja i naprawde sa smaczne :evil: .Mi wychodzi 12 muffinek bo akurat mam taka foremke sylikonowa.Pozdrawiam :razz: . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi