Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebne produkty: * 20-30 dag truskawek * 1/2 filiżanki schłodzonej kawy najlepiej rozpuszczalnej * 50 ml amaretto * 4 jajka białka oddzielone od żółtek * 60 g cukru pudru * 150-250 g mascarpone * 1 opakowanie biszkoptów * 30 g kakao Sposób przygotowania: * Pokrój truskawki na połówki i zanóż je w kawie. * Ubij kogiel - mogel z żółtek i cukru.Dodaj do kogla - mogla mascarpone i 2 łyżki amaretto.Delikatnie wymieszaj. * W drugiej misce, ubij białka na sztywno ze szczyptą soli, dodaj selikatnie do masy. * Dno pucharków lub miseczek, wyłóż truskawkami, potem biszkoptami zamoczonymi w kawie. * Wlej do każdego pucharka po łyżeczce amaretto, potem wyłóż mus z serka mascarpone. * Posyp z wierzchu gorzkim kakao i wstaw deser na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem możesz jeszcze raz posypać kakao dla ozdoby. SMACZNEGO.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.